На восьмий рік війни в Україні освоєно ремонт клістронів до С-300

Screenshot_7-1

Завод «Генератор», що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром», освоїв поглиблений ремонт клістронів до ЗРК С-300 ПТ (ПС).

Про це повідомила пресслужба Держконцерну.

Мова йде про поглиблений ремонт надвисокочастотних приладів КИУ-43 для зенітних ракетних комплексів.

Першу партію відновлених КИУ-43 підприємство відвантажило Збройним силам України у лютому–березні поточного року.

Фахівці “Генератора” ретельно дослідили технології та матеріали, провели низку інженерних розрахунків, осучаснили виробництво. Було відновлено електролізер та отримано низку новітніх верстатів.

Сучасне устаткування, вдосконалені технології та висока професійність працівників підприємства дали результат – відтепер завод може ремонтувати надвисокочастотні прилади навіть з найскладнішими пошкодженнями. Для України це ексклюзивні послуги, – написали у пресслужбі ДК «Укроборонпром».

ZRK-S-300PS-na-vijskovomu-paradi-u-Kyyevi-do-Dnya-Nezalezhnosti-Ukrayiny-24-serpnya-2016-rokuЗРК С-300ПС на військовому параді у Києві до Дня Незалежності України 24 серпня 2016 року Фото: Радіо Свобода

З 2000 року заводом виконувався літерний ремонт комплектів клістронів КИУ-43, чим забезпечувалась боєздатність ЗРК С-300, які складають основу зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗСУ.

Окрім підтримання у справному технічному стані в Україні опрацьовують проєкт модернізації радянського ЗРК (зенітного ракетного комплексу) середнього радіусу дії С-300.

Роботи проводяться рядом українських підприємств, серед яких Конструкторське бюро «Південне» та Державне підприємство «Павлоградський хімічний завод».

Obra124zets-oblo124zhky-2-3Зенітно-ракетний комплекс С-300. Вересень 2020. Фото: ЗСУ

Перед визначенням можливостей модернізації зенітного ракетного комплексу С-300 у КБ «Південне» вже проводили продовження термінів експлуатації ракети, що включало:

  • дефектацію виробу
  • розробку ремонтної документації
  • відпрацювання зразка після проведення робіт

Також про дослідні роботи з можливості переоснащення, продовження термінів експлуатації виробів та модернізації зенітної керованої ракети (ЗКР) розказав директор «Павлоградського хімічного заводу» Леонід Шиман в сюжеті “ВІЛЬХА ПАСТОРА” або Ракетна програма України програми 5-го каналу На власні очі, на якому і проводились роботи по двигуну 48Д6 від ЗКР серії 5В55 ЗРК С-300.

S-300PT-ZRV-PS-ZSUС-300ПТ ЗРВ ПС ЗСУ

Одним з головних напрямків модернізації ЗРК С-300 є збільшення дальності польоту ракет комплексу та низки інших параметрів.

Український мілітарний портал

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа