На Майдані розгорнули найбільший стяг вільної Ічкерії

news_ichkeria

Сьогодні на Майдані Незалежності відбулася надзвичайна подія – під звуки Гімну військові окремого полку Президента України розгорнули найбільший у світі стяг Ічкерії.
“Ічкерія жива” – лунало відусюди! Для участі у акції, яка безперечно має бути оцінена представниками Книги рекордів України, долучилися представники батальйону ім. Джохара Дудаєва, воїни і ветерани АТО, представники кримськотатарського народу, “Грузинського легіону”, чимало громадських діячів, киян та гостей столиці.
“Ця подія символізує те, що нашим ворогам, незважаючи на всі їхні зусилля, не вдалося зломати волю до перемоги і дух чеченського народу, і що наша перемога близька, як ніколи”, – наголосила боєць АТО, чеченський доброволець Аміна Окуєва.
Перед початком акції відбулася спільна молитва за усіх тих, хто обстоює свободу і незалежність України, Ічкерії, Грузії.
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Чефат Чубаров застеріг Росію від подальших руйнівних кроків щодо України. Поруч із Алеєю Героїв Небесної Сотні, на шану усіх героїв першої і другої Чеченських воєн із Російською Федерацією, які віддали свої життя за незалежність Ічкерії, на шану українців, які очолили боротьбу проти кремлівського агресора, організована ця акція, наголосив він.
“З того моменту, як російська армія почала вбивати громадян своєї держави, як вторглася на територію суверенної Грузії, України, анексувала Крим – Росія стала на шлях розпаду і самознищення! Вже згодом вона розпадеться, й десятки незалежних держав піднімуть прапори свободи на своїх вулицях і майданах”, – підсумував Рефат Чубаров.
Нагадаємо, Ічкерія – невизнана держава, яка існувала після розпаду СРСР на частині території Чечено-Інгушської АРСР. Фактично ліквідована російською владою в 2000 році після окупації Ічкерії російськими військами.

Олена Пенія Серрано, Українське радіо

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа