Митрополит Епіфаній висловив подяку Патріарху Феодору за визнання ПЦУ

Сьогодні Папа і Патріарх Олександрійський і всієї Африки Теодор підписав визнання Олександрійською Патріярхією Православної церкви України. Тепер можна очікувати, що Кіріл Гундяєв заборонить росіянам ходити до православних церков по всій Африці, від Каїра до Кейптауна. Але для нас важливішим є позитив, і за це рішення предстоятель ПЦУ подякував Папі і Патріярху Теодору.

75398214_2440147102867511_3460951884829818880_o

Господь наш Ісус Христос єднає нас всіх у любові. Сьогодні ми, православні брати і сестри, як ніколи сильно відчуваємо цю єдність. Щиро радіємо звісткам з Африки: Олександрійський Патріархат офіційно визнав автокефалію Православної Церкви України.

Висловлюю щиру вдячність Блаженнійшому Папі і Патріарху Олександрійському і всієї Африки Феодору II, який сьогодні вперше пом’янув моє ім‘я як Предстоятеля Православної Церкви України у Диптиху Православних Церков під час Богослужіння у храмі Архангелів, що розташований у Каїрі. Для наших Церков це був справді історичний момент єднання у молитві: сьогодні у той самий час я звершив Божественну літургію у храмі великомученика Димитрія Солунського на Київщині в селі Бузова, за якою також молився та поминав Патріарха Олександрійського.

Тож у цей чудовий день ми радіємо довершенню повноцінного братнього єднання між нашими Помісними Церквами. Це надзвичайно велика честь — відчувати справжню братерську підтримку від одного з найдавніших Патріархатів, першого за честю після Вселенського Патріархату. Упевнений: попереду у нас насичена та благотворна співпраця — у любові, мирі та єдності, якими нас благословив Господь.

Митрополит Епіфаній

Ось рішення Олександрійського Патріярхату:

75223640_2508833682498234_7531946085271470080_n

+ Феодор, милістю Божою Папа і Патріарх Олександрійський і всієї Африки

Номер протоколу 115/2019

Високопреосвященним і преосвященним Архієреям нашого Святійшого Апостольського Престолу Святого Марка

Возлюблені святі Архієреї,

Після всього того, що з позитивним результатом ми обговорили і особисто з кожним з вас, і після зрілого обміркування і численних молитов, закликавши натхнення Утішителя Святого Духа, і піклуючись про єдність Православної Церкви, ми прийшли до рішення визнати Автокефалію Православної Церкви України і її Предстоятеля Блаженнішого к.к. Епіфанія, бо прийшов час.

+ Папа і Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II

У великому граді Олександрії
8 листопада 2019

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа