Миколаївські ополченці затримали озброєного координатора сепаратистів

Миколаївські ополченці, які виступають за єдність і територіальну цілісність України, провели спільну операцію з активістами з Одеси з затримання озброєного бойовим пістолетом координатора груп сепаратистів

Про деталі операції повідомив прес-секретар «Народного ополчення» Миколаєва Давид Арахамія, передає Еспресо.TV з посиланням на “НикВести”.

 

Затриманий 21 квітня керівник груп сепаратистів, окрім пістолета, мав при собі близько ста пластикових платіжних карт Finbank.

За підсумками чотирьох днів роботи ополчення на блокпостах Миколаєва повідомляється про дві спільні операції з активістами з Одеси та Херсона, а також затримання автобуса з молодими чоловіками з Харкова.

19 квітня представники «Самооборони Херсона» повідомили «Народному ополченню» Миколаєва інформацію про 40 молодих чоловіків, озброєних травматичною і холодною зброєю та кийками, які прямували з Одеси в Херсонську область. Херсонські самооборонівці затримали автобус та супроводжували його до кордону з Миколаївською областю, де затримані були передані місцевим активістам та міліції.

20 квітня силами ополчення був затриманий мікроавтобус з десятком молодих людей з Харкова, які отримали по 200 гривень і збиралися зустрітися зі своїм координатором на автовокзалі в Миколаєві для подальшого інструктажу та видачі екіпіровки. Після цього чоловіки мали брати участь у проросійських «заходах» на території Центрального району Миколаєва. Ополченці не пропустили автобус на територію Миколаєва та супроводили його до кордону з Кіровоградською областю, де передали місцевим представникам «Самооборони».

За 4 дні роботи було проведено перевірку понад 4 тисячі автомобілів, зафіксовано 9 спроб перевезення предметів озброєння, зокрема саморобних ріжучих і тупих предметів, а також травматичної зброї без відповідних дозвільних документів.

В цілому, з 18 квітня на в’їздах в Миколаїв встановлені і обладнані п’ять блокпостів, де співробітниками правоохоронних органів спільно з ополченцями ведуться цілодобові перевірки транспорту.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа