Мустафа Джемілєв віддає частину польської премії сім’ям героїв Небесної сотні

«3 червня 2014 мені була присвоєна польська державна нагорода « Премія Солідарності », у розмірі 1 млн. євро, за правозахисну діяльність. За умовами премії – 250 тисяч отримує безпосередньо номінант, а 750 тисяч використовується на програми з розвитку демократії у своїй країні. Але на гуманітарні програми або надання гуманітарної допомоги умови премії не розповсюджуються. Тому, я звернувся до Президента Фонду Міжнародної Солідарності Кшиштофу Становські і пояснив, що хотів би частину грошей виділити сім’ям загиблих Небесної сотні. Вдячний за розуміння і підтримку мого вибору », – розповів на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі народний депутат України, Уповноважений Президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

«Ми вирішили виділити 100 тисяч євро родичам героїв Небесної сотні, але трагічні події січня, лютого, березня 2014 торкнулися більшої кількості людей. Багато хто з них і зараз помирає від отриманих тоді поранень. Саме тому було прийнято рішення збільшити суму виплати. Наша організація «Крим SOS» вдячна керівництву Фонду Міжнародної Солідарності за підтримку нас і в цьому рішенні », – зазначив народний депутат.

«Це символічна сума, це просто гроші, але таким чином ми хотіли висловити подяку і вдячність сім’ям і родичам загиблих патріотів нашої країни, завдяки яким Україна стала вільною. Ми цих людей будемо пам’ятати завжди і те, що вони зробили для кожного з нас. Саме завдяки їм, ми зараз живемо у вільній демократичній країні. Важливо про це пам’ятати завжди », – підсумував Мустафа Джемілєв.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа