Московська церква на Закарпатті втратила ще одну парафію на користь ПЦУ

dsc0181

Офіційно – від ПЦУ:

У відповідності до рішення загальних зборів релігійна громада Свято-Вознесенської парафії с. Присліп Міжгірського району Закарпатської області вийшла із складу Хустської єпархії Російської Православної Церкви в Україні та увійшла до складу Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України.

Згідно розпорядження голови Закарпатської обласної державної адміністрації від 29 серпня 2019 року за № 463 проведено офіційну реєстрацію у новій редакції статуту релігійної організації «Релігійна громада Української Православної Церкви (Православної Церкви України) Свято-Вознесенської парафії с. Присліп Міжгірського району Закарпатської області».

11 вересня ц. р. Преосвященніший Віктор (Бедь), єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України прийняв у своїй архієрейській резиденції в м. Ужгороді уповноважену делегацію Свято-Вознесенської парафії с. Присліп на чолі із головою управи Василем Труш, привітав їх із завершенням тривалого і нелегкого процесу юридичного оформлення виходу із складу Московського патріархату та входження до складу Православної Церкви України.

Участь у зустрічі також взяли протоієрей Сергій Урста, секретар єпархіального управління, ректор Ужгородської української богословської академії, Олексій Пайда, голова єпархіального юридичного відділу та протоієрей Ростислав Криворучко.

В ході зустрічі сторони обговорили питання розвитку парафії на найближчу перспективу. В. о. настоятеля парафії, згідно указу Преосвященнішого владики Віктора, призначено протоієрея Ростислава Криворучко.

На завершення зустрічі, в кафедральному храмі апостола українського Андрія Первовзваного в м. Ужгороді, владика Віктор звернувся до представників Свято-Вознесенської парафії с. Прислів з архієрейським словом, благословив їх на мирне, щасливе і богоугодне життя, і подарував кожному іконку апостола українського Андрія Первовзаного.

За матеріалами прес-служби Мукачівсько-Карпатської єпархії

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа