Міжнародне онлайн-обговорення стану юристів на Росії та в Криму. Загрози та механізми їх захисту

unnamed

Адвокати в окупованому Криму та Росії часто піддаються тиску, залякуванню та погрозам у зв’язку зі своєю професійною діяльністю. Надто коли адвокати працюють над чутливими політичними справами, вони стикаються із незаконними арештами, позбавленням статусу адвоката, позовами про наклеп, переслідуваннями в Інтернеті та іншими формами тиску. Міжнародні правові стандарти та національні норми встановлюють відповідні гарантії для представників юридичної професії, але на практиці не забезпечують необхідного захисту.

27 січня о 15:00 (CET) ми проведемо онлайн-обговорення нинішнього стану юристів в Росії та Криму, чи можуть міжнародні стандарти та національні закони забезпечувати необхідний захист на практиці та як професійна адвокатська спільнота і міжнародні партнери можуть допомогти у пошуку потенційних рішень для забезпечення ефективного юридичного представництва. Деталі будуть надані найближчим часом.

Організатори: Центр громадянських свобод (Україна), Московська Гельсінська група (Росія), Lawyers for Lawyers (Нідерланди), American Bar Association’s Rule of Law Initiative (США), Асоціація правників України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа