Мінюст США здав у Федеральний Суд справу проти 12 офіцерів ГРУ Росії про втручання у вибори

kli-trump

Аґенція CNN повідомляє з Вашингтону, що Департамент юстиції США оголосив обвинувальний висновок у справі, яку веде спеціальний прокурор Роберт Мюллер про розслідування російського втручання у вибори 2016 року. Оголошено звинувачення проти 12 російських громадян, яким закидають “постійні зусилля”, щоб зламати електронну пошту та комп’ютерні мережі Демократичної партії.
Всі 12 підсудних є членами ГРУ, розвідувальної служби Російської Федерації в Головному управлінні розвідки російського Генштабу, які діяли “за своїми офіційними можливостями”.
Міністерство юстиції стверджує, що хакерство, орієнтоване на президентську виборчу кампанію Гілларі Клінтон, Демократичного національного комітету та Комітету кампанії демократичного конґресу, з наміром “засвітити цю інформацію в Інтернеті під назвою DCLeaks і Guccifer 2.0 та іншими способами”.
Заступник генерального прокурора Род Росенштейн заявив, що в обвинувальному висновку не називають жодного американського громадянина.
“У цьому обвинувальний висновку немає ніяких тверджень про те, що будь-який американський громадянин вчинив злочин”, – сказав він на прес-конференції. “Немає ніяких тверджень про те, що змова змінила підрахунок голосів або змінила результати виборів”.
Обвинувальний акт був оголошений майже точно в той момент, коли Трамп заїхав у чотирикутник замку Віндзор, щоб зустріти очікуючу його королеву Єлизавету II в символічній точці президентського візиту до Британії. Він з’явився у Лондоні за два дні до своєї зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, який заперечує втручання своєї країни у вибори в США. Нагадаємо, саміт президентів у Хельсінкі передбачає зустріч один на один Трампа і Путіна з присутніми лише перекладачами.
Драма, яка розгортається по обидва боки Атлантики, показує, як президентство Трампа було ускладнюється розслідуванням Мюллера від початків, і як це розслідування часто нівелює зусилля Трампа, спрямовані на створення позитивного іміджу в пресі.
Прокурори офісу Мюллера та департаменту національної безпеки Міністерства юстиції прибули в зал суду до судді Федерального суду у Вашингтоні о 11:30 місцевого часу, щоб надати обвинувальний акт великому журі згідно з процедурою.
Ця історія чільною в новинах і CNN обіцяє її оновлювати.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа