Міністри оборони країн Північної Європи заявили про продовження підтримки України

316420289_465710672408683_5108435998198657299_n

«Їхня справа — наша справа»: Міністри оборони країн Північної Європи (Данії, Фінляндії, Ісландії, Норвегії, Швеції) заявили про продовження підтримки України на тлі російської агресії.

«Вторгнення Росії в Україну різко змінило європейську та глобальну безпеку. Їхні варті осудуі дії спричинили величезні людські страждання та руйнування в Україні. Жорстока війна Росії в Україні показала нам, що мир ніколи не можна сприймати як належне. Нам потрібно й надалі отримуватися обраного курсу і збільшувати нашу підтримку Україні, коли вона захищає свою свободу. Їхня справа — наша справа.
Країни Північної Європи від початку вторгнення підтримували Україну летальним і нелетальним військовим обладнанням, гуманітарною допомогою та коштами. Ця підтримка триватиме. Ми залишаємося непохитними у підтримці суверенітету, політичної незалежності та територіальної цілісності України. Ми не дозволимо ядерній риториці чи агресивним діям Росії стримати нашу підтримку України. Країни Північної Європи загалом пожертвували Україні близько 1,7 мільярда євро на підтримку, пов’язану з обороною», — йдеться у заяві.
Під час зустрічі міністри оборони та представники Північних країн також обговорили майбутнє північноєвропейського оборонного співробітництва у світлі заявки Фінляндії та Швеції на вступ до НАТО. Стосовно цього, було зазначено що «Членство Фінляндії та Швеції в НАТО посилить оборонну співпрацю Північних країн і принесе користь безпеці всього Альянсу. Оскільки всі північні країни будуть союзниками в НАТО, ми вирішили оновити бачення NORDEFCO, щоб відобразити цю нову стратегічну реальність. Нове бачення керуватиме розвитком майбутньої північноєвропейської оборонної співпраці між союзниками».

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа