Microsoft створить “електронний уряд” для Києва за 85 млн гривень.

Київська міська державна адміністрація домовилася з корпорацією Microsoft (США) про створення електронної інформаційної системи “Електронний уряд”.

Про це журналістам повідомив заступник голови Київміськадміністрації Руслан Крамаренко.

За його словами, корпорація готова створювати інвестиційний портал, автоматизувати бюджетний процес, створювати соціальну мережу малого та середнього підприємництва.

Крім того, заступник голови міськадміністрації зазначив, що під час візиту в Силіконову долину в США делегація всеукраїнського конкурсу “Інноваційний прорив” відвідала офіси та інших IT-компаній, яким також було запропоновано взяти участь у реалізації як даного проекту, так і інших міських проектів у сфері IT.

За даними КМДА, для впровадження “Електронного уряду” в Києві необхідно знайти близько 85 млн гривень.

Нагадаємо, Кабмін має намір з січня 2012 року перейти на електронний документообіг та перевести усі державні органи влади та бюджетні організації на безкоштовне програмне забезпечення з відкритим кодом.

Така урядова ініціатива дозволить скоротити бюджетні витрати на придбання ліцензійного ПЗ. Зекономлені кошти планується направити на підтримку вітчизняних “айтішніків” та індустрії в цілому.

 

За матеріалами: Дело, ТСН.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа