Меценати профінансували повний курс лікування бійця, що захищав Дебальцеве

Mykyta-Hl-top-profileДнями до проекту «Біотех-реабілітація поранених» долучився новий пацієнт. Це Микита, йому 28 років – травми він отримав у бою за Дебальцеве. Курс лікування Микити вартує 298 тисяч гривень, та просити про допомогу для бійця People’s Project цього разу не буде: Микиту у повній мірі взяли під опіку меценати. Повну вартість лікування хлопчини у рамках проекту профінансує благодійний фонд «Допомагати просто». Коштом фонду в рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» в клініці ilaya Микиті відновлять тяжко ушкоджене коліно. Це не перший випадок, коли благодійний фонд «Допомагати просто» підтримує різні благодійні проекти People’s Project, але вперше – коштом Фонду буде оплачено повний курс лікування тяжкопораненого бійця.

Mykyta-Hl-leg

Микита пішов на війну добровольцем, вдома полишив дружину, двох дітей та батьків, що й самі мають інвалідність і потребують догляду. Свої ж травми Микита отримав у бою, коли допомагав обороняти Дебальцеве у складі 128 ОГПБр. Коли почався ворожий обстріл, хлопчина кинувся витягувати з-під вогню поранених побратимів. Зрештою, ворожі осколки тяжко посікли Микиті ноги.

Два роки та вісім операцій у державних шпиталях виявилися марними. Хоча основні травми і подолали, та відновити хрестоподібну зв’язку коліна лікарі так і не змогли. Більше того, після невдалих операцій стан коліна тільки погіршився – кістку скалічили невдалою спробою трансплантації сухожиль та фрагменту кісток. У довгостроковій перспективі колінний суглоб просто руйнується, а зараз же Микита ледве ходить – і болить, та і суглоб ледве працює. Тепер Микиті спочатку вилікують пошкоджені кістки за допомогою клітинних технологій, а вже потому відновлять пошкоджені сухожилля, що формують хрестоподібну зв’язку, у ході складної пластичної операції.

Саме завдяки допомозі не лише від приватних осіб, а і від цілих підприємств, волонтери мають змогу лікувати і повертати до нормального життя тяжкопоранених хлопців, від яких вже фактично відмовилася держава.

Mykyta-Hl-with-daughter

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа