Медведчук не допомагає звільняти полонених – учасники акції “Стоп Путін!”

21 та 22 січня в світі втретє відбулася акція “Стоп Путін! Стоп війна!”. Акцію організовує світове українство.
Світлина від Богдана Ковальчука.
Цього разу акції пройшли в 3-х десятках країн та десятках міст України,в тому числі – в прифронтовому Маріуполі.
В Києві акцію традиційно проводила “Сила Людей” та Всесвітній рух патріотів України за підтримки ГО “ДІЯ” та “Батьківщини молодої”.
Учасники акцію вшанували пам’ять “кіборгів” – захисників Донецького аеропорту, перших жертв з числа Небесної Сотні, зокрема – Сергія Нігояна.
Ключова вимога – звільнення всіх громадян України, фактично взятих в заручники Кремлем та його маріонетками з так званих “днр-лнр”, звільнення всіх українських територій від російських військ, повернення Криму, запровадження цілодобової спостережної місії ОБСЄ, в тому числі вздовж неконтрольованої Україною лінії кордону з РФ.
“На жаль, останнім часом Україна – не перша на порядку денному світової спільноти. Економічна криза, біженці, Сирія, вибори в ряді країн Заходу зараз чомусь є більш пріоритетними для демократичного світу. Але ми нашою акцією не дамо замовчати тему України, ми постійно будемо нагадувати світу, що в Україні війна, яку розв’язав путінський режим в РФ!”, – наголошує координатор всесвітньої акції “Стоп Путін!” Ірена Фон Бург.
“Ми будемо продовжувати наші демонстрації в тій чи іншій формі, поки останній українець – полонений Кремля не повернеться на Батьківщину, поки останній російський солдат не забере свій чобіт з нашої землі!”, – підкреслює голова “Сили Людей” Києва Василь Болгарін.
“В Росії хоч і у невеликій кількості, але люди також провели акцію “Стоп Путін!”. Це означає, що навіть в авторитарній країні із зазомбованим і заляканим населенням, є люди, які не бояться сказати “Путін, стоп!”, “Крим – це Україна”!, – зазначила під час акції російська опозиціонерка Ольга Курносова.
“Наша задача – підтримувати Україну, адже вона воює в тому числі й за нас, за вільний світ. Росія зараз – головна загроза всьому цивілізованому світу!”, – зазначив французький експерт Олів’є Ведрін, який також був присутнім на акції.
“Акція “Стоп Путін!” – це нова форма нашого Майдану. Відтепер український Майдан став всесвітнім!”, – додала керівник “Сили Людей” Голосіївського району Ірина Андрійчук.
Учасники акції тримали фото з полоненими українськими військовими. Одна з учасниць мітингу негативно оцінила дії Віктора Медведчука, який ніби-то займається питанням “обміну полоненими”.
Цього разу акція “Стоп Путін!” змусила занервуватися адептів “руского міра” в Україні та світі. Так, під час акції в Києві декілька осіб, перебуваючи в нетверезому стані, намагалися заважати акції, перебиваючи спікерів, вигукуючи вимоги змінити тему акції на різні соціально-популістські та антипрезидентські гасла.
А в Греції прихильники Путіна та “новоросії” навіть погрожувати розправою учасникам акції, що була запланована в Афінах.
Також деякі ніби то українські ЗМІ подали подію в дуже викривленому вигляді, дивним чином повторюючи деякі “меседжі” офіційних російських пропагандистів. А в самій Росії поліція затримала декого з учасників антипутінської акції.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа