Маріупольські водолази вчилися протидіяти диверсіям

Inside-2

Перший етап професійної підготовки водолазів Маріупольського загону морської охорони успішно завершено. Під час тренувань військові ЗСУ здобули нові навички за програмою, яку використовують розвинуті країни НАТО. Елементи програми адаптували до місцевих умов та поганої видимості в Азовському морі. Маріупольські прикордонники вже можуть працювати за новим фахом – військовий водолаз.

Inside-1

“У них, серед іншого, в задачах стоїть і протидиверсійна охорона. Це огляд гідротехнічних споруд, огляд кораблів і багато іншого. І тепер хлопці вміють легко це виконувати”,- повідомив куратор та організатор проекту “Школа військових водолазів”  http://www.peoplesproject.com/shkola-vijskovix-vodolaziv/ Констянтин Миргородський.

Але на цьому проект не завершено: плануються тренування інших військових підрозділів.

Фінансування проекту забезпечив People’s Project http://www.peoplesproject.com завдяки благодійним внескам небайдужих людей.

Починаючи проект “Школа військових водолазів” http://www.peoplesproject.com/shkola-vijskovix-vodolaziv/ , People’s Projecthttp://www.peoplesproject.com ставив за мету не тільки провести насичений курс допідготовки плавців, а й забезпечити підрозділ необхідним спорядженням. Завдяки благодійним внескам небайдужих людей, People’s Project придбав та передав водолазам декілька комплектів спорядження та водолазних аксесуарів на суму більше 100.000 гривень, а також сплатив оренду тренувального басейну.

Inside-4

І це тільки та частина проекту, яку можна виміряти грошима. Досвід та знання, що отримали військові – безцінні.

Тим не менш, без спорядження реалізація проекту була під загрозою. Але завдяки лояльності постачальника – компанії Divestandart,  навчання почалися без затримок.

Війна з російськими окупантами на сході триває вже більше двох років, але багато важливих військових спеціальностей залишаються без належної підтримки. Серед них і військові водолази, про яких пересічна людина знає дуже мало. Тим не менш, водолазні підрозділи входять до складу всіх силових структур та мають та мають дуже широке коло задач. На їхніх плечах протидиверсійна робота, підводне розмінування, рятувальні роботи на воді, ремонтні роботи опор та споруд під водою і багато інших задач. Навіть в Сухопутних військах є водолази-сапери, які розміновують водойми в зоні АТО. Саме тому People’s Project взявся допомогти волонтерам реалізовувати проект з підготовки водолазів та укомплектації підрозділів необхідним спорядженям – “Школа військових водолазів“.

Військовий водолаз – професія не для слабких духом. Крім фізичної і професійної підготовки дуже важливо бути врівноваженим, спокійним і в той же час рішучим. Адже під водою може статися будь-яка нештатна ситуація і вирішувати її потрібно з холодним розумом. Для цього потрібно постійно підвищувати кваліфікацію та тренуватися. Після анексії Криму ситуація з підготовкою бойових плавців значно погіршилась. Тож волонтери, що мають водолазний досвід та розуміння системи роботи взялися допомогти і розробили спеціальну систему підготовки.

Ми вже викладали ролики, що знімали телевізійники про проект “Школа військових водолазів“ http://www.peoplesproject.com/shkola-vijskovix-vodolaziv/ . Пропонуємо до вашої уваги сюжет від каналу 2+2. В ньому багато цікавого про навчання водолазів, а також враження учнів від курсу підготовки.

Перший курс пройшов у Маріуполі, його учнями стали водолази підрозділу загону Морської охорони, з групи спеціальних дій на воді. Не дивлячись на те, що це був перший курс в рамках проекту “Школа військових водолазів“ він пройшов дуже добре. Задоволені були як учні так і інструктори-волонтери які вклали в проект безліч часу, сил та душу. Ідейний натхненник та куратор проекту Костянтин Миргородський написав у своєму пості більш детально про програму курсу та свої враження від процесу навчання.

Давайте і надалі разом робити все від нас залежне, щоб наша армія ставала міцнішою та професійнішою. Щоб наші хлопці знали, поки вони на сході захищають нас, ми в тилу турбуємося про них.

Відсіч російським окупантам: “Оперативне реагування” http://www.peoplesproject.com/operativne-reaguvannya/

Укриття солдатів від обстрілів: “Польові бліндажі 2.0″ http://www.peoplesproject.com/blindage/

Лікування поранених: “Біотех-реабілітація поранених” http://www.peoplesproject.com/biotech/

Підсилення розвідки: “5 квадрокоптерів” http://www.peoplesproject.com/kvadrokopter-pc-1/

Допомога снайперам: “Я снайпер” http://www.peoplesproject.com/ya-sniper/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа