Маріуполь під прицілом: морпіхи гостро потребують нашої допомоги

Згідно з останніми повідомленями РНБО, ворог переносить вектор уваги на Маріупольський напрямок. Зростає інтенсивність обстрілів, на кордонах та підступах концентруються ворожі сили. Кілька днів тому снаряди падали навіть на житлове передмістя. Про те ж говорять і самі вояки на передовій: ворог «промацує» оборону, обстрілює наші позиції та житлові райони і постійно засилає диверсійні групи. Що ж буде далі?

IMG_1896

«Лише за останній тиждень агресор випустив по позиціям наших захисників та наших територіях взагалі більше трьох тисяч мін та снарядів» – говорить координатор Народного Проекту Максим Рябоконь.

IMG_1985

«Найбільша кількість провокацій та інтенсивність обстрілів здійснюється в районі Мар’їнки, Красногорівки, Водяного та Широкіного. Навіть під час проведення переговорів у нормандському форматі обстріли українських позицій з боку російського агресора не припинялись» – наголошує Секретар РНБО Олександр Турчинов.

І це — саме ті позиції, які обороняють морпіхи, ті ж хлопці, яким люди допомагають у рамках проекту «Захисники Маріуполя».

Більш конкретно про загрозу розповідає волонтер Серж Марко. За словами Сержа, ворог усіляко намагався зірвати процес ротації на укріплених пунктах передової.

«Навалювання артою по позиціям морпіхів, піхоти та десантників, ДРГ у «зеленці», яка ще поки не осипалася. У секторі були ротації, і сєпари дуже не хотіли цього допустити. Було гаряче. Деякі позиції ротувались вночі. На деякі бійці взагалі йшли пішки, а позашляховики швиденько підлітали і розвантажували спорядження, особисті речі та боєкомплект зі зброєю. Відстань до позицій супротивника — 1, 5 км. Самі можете уявити, як проходили ротації на ТВП (Тимчасових вогневих пунктах — ред.)», – пише волонтер, який спостерігав усе на власні очі.

IMG_19201

Оце і все «перемир’я». Оце ж і «режим тиші», і «Мінські угоди». Та різного роду нечисті волонтери хочуть вчергове нагадати очевидну істину: ворог роззявляє рота на чужий шматок, а це, як правило, закінчується дуже погано. Усім слинявим «гіві» та іншій подібній плісняві самі морпіхи під командуванням легендарного Вадима Сухаревського адресували чудове емоційне звернення. Вчергове із задоволенням волонтери публікують відео, аби нагадати: усіляку погань тут чекають лише у якості добрива для щедрих українських земель.

https://www.facebook.com/Narodnyi.Proekt/videos/1289199441093069/

Допомогти усім цим мужнім людям у наших із вами силах. Адже за рахунок ваших пожертв, волонтери й далі купують для морпіхів найнеобхіднішу техніку та амуніцію. Нещодавно волонтери вже доправили на передову частину спорядження та автівок, днями готують до відправки чергову партію.

І це не кінець. Адже оборона наших рубежів на Маріупольському напрямку — одна із найважливіших стратегічних задач сьогодення. Долучайтеся до допомоги нашим військовим, підтримуйте проект «Захисники Маріуполя» — захистити нашу Державу ми можемо тільки разом!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа