Лише 2 депутати взяли участь в 100% голосувань в лютому

kvu

Лише двоє народних депутатів України взяли участь в 100% голосувань Верховної Ради у лютому 2020 р.

Це Руслан Князевич із «Європейської солідарності» та Олександр Бакумов зі «Слуги Народу». Вказані депутати взяли участь в усіх 784 голосуваннях (натискали «за», «проти» чи «утримався»), що відбулися в лютому.

Щодо інших депутатів показники наступні: 35 депутатів взяли участь в 25% і менше голосувань Ради, ще 35 депутатів долучилися до 25-50% голосувань, 92 депутати – 51-75% голосувань, 259 депутатів – 76-99% голосувань.

Таким чином у лютому в середньому один депутат взяв участь в 73% голосувань Ради. Це нижче, ніж в попередні місяці. У січні – 82%, грудні – 79%, листопаді – 80%.

Найбільш активно голосували депутати «Слуги Народу» і «Голосу» – в середньому один депутат долучився до 80% голосувань, а також «Європейської солідарності», які взяли участь в 72% голосувань.

В інших фракцій нижчі показники – група «Довіра» (66%), ОПЗЖ (63%), «Батьківщина» (62%).

Найнижчі результати в позафракційних (58%) і групи «За майбутнє» (53%).

«До так званого законопроекту про ринок землі було подано 4 тис. правок. Із них в лютому було розглянуто 1,5 тис. При цьому «розгляд» правок часто перетворювався у формальність і не викликав особливого інтересу депутатів – навіть з тих фракцій, які його ініціювали. Однак в результаті знизилися загальні показники участі в голосуваннях. Загалом у порівнянні з попереднім місцем активність депутатів знизилися на 9% і стала майже рекордно низькою для Ради IX скликання», – заявив голова КВУ Олексій Кошель.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа