Лише 178 депутатів відвідали всі засідання Ради в лютому

kvu

Комітет виборців проаналізував відвідування народними депутатами України та парламентськими фракціями пленарних засідань Верховної Ради у лютому 2020 р. За даними КВУ показники відвідування Ради в лютому знизилися у порівнянні з іншими місяцями.

Так, всього впродовж лютого відбулося 13 пленарних засідань ВР. При цьому всі засідання Ради за місяць відвідали лише 178 народних депутатів, тобто, менше половини. Для порівняння: в грудні 2019 року всі засідання Ради відвідали 240 народних депутатів, листопаді – 299 депутатів.

Серед фракцій Верховної Ради вищі показники відвідування в депутатів «Слуги Народу», «Голосу» та «Європейської солідарності». Так, в середньому на засіданнях Ради було присутні 75% депутатів СН, 67% депутатів «Голосу» та 62% – «ЄС». Нижчі результати в «Опозиційної платформи – За життя» – 57% та ВО «Батьківщина» – 55%.

Однак ці цифри все ж є значно нижчими, аніж місяцем раніше, в січні 2020. Тоді в середньому на засіданнях Ради були зареєстровані 80% депутатів ЄС, 79% – СН, 72% – ВО «Батьківщина», 71% – «Голосу», 67% – ОПЗЖ.

«На початку лютого парламент перейшов до розгляду змін до Земельного кодексу. Зокрема, до голосування в сесійній залі поправок народних депутатів. Традиційно це та процедура, яка не привертає особливої уваги парламентарів. Більшість поправок депутатами не враховуються, а їх розгляд є швидше формальним, аніж реальним механізмом вплинути на текст законопроекту. Ймовірно, саме це й стало причиною зниження активності депутатів у лютому», – заявив голова КВУ Олексій Кошель.

Інформація про відвідування за даними зведеної електронної реєстрації.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа