Львів’яни провели акцію на підтримку білоруських патріотів

belarus_html_2cfdd215

13 січня у Львові біля будівлі Львівської обласної ради, що на вулиці Винниченка, 18 зібралися небайдужі українські та білоруські патріоти. Учасники акції висловили солідарність із затриманими в Білорусі активістами , які виступають проти так званої “інтеграції” їхньої країни з Російською Федерацією, за що їх масово затримують та судять.

antoniak

Учасники акції у своїх виступах звертали увагу на масових репресіях щодо білорусів у їхній країні, які виступають проти російської анексії Білорусі.

У заходах, зокрема, взяв участь один із лідерів булоруської опозиції, засновник Руху Салідарнасьці “Разам”, політв’язень В’ячеслав Сівчик.

bilorusi1_5e1c7f218ac25

“Нам сьогодні дуже важлива підтримка, бо ситуація дуже трагічна. Якщо ми не втримаємо ситуацію, це буде катастрофа не лише для Білорусі. Львів чудово розуміє, що це за загроза – путінська Росія, який може призвести до страшенних наслідків. Те, що відбувається з “дорожніми картами” – це план Путіна, ми досі не знаємо, про що у них йдеться, а білоруське питання зараз ніхто на серйозному рівні не розглядає. Тому ми звертаємось у Львівську облраду, щоб цей процес розпочати, а білоруське питання – обговорили, проаналізували, Львівська облрада висловилась щодо інтеграції, оскільки ми сусіди і те, що відбувається у Білорусі обов’язково відобразиться і на Україні”, – заявив В’ячеслав Сівчик.

Учасники акції звернулися до Львівської облради з проханням внести на порядок денний найближчої сесії питання про солідарність із затриманими білоруськими патріотами та підтримку їх у боротьбі за незалежність Білорусі. Звернення підписали представники громадських, та політичних патріотичних сил Львівщини.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа