Львівщина вшанувала пам’ять головного командира УПА Романа Шухевича

У селі Білогорща біля Львова відбувся чин панахиди та віче пам’яті за героїчно загиблим генерал-хорунжим, Головним командиром УПА Романом Шухевичем.

Участь в урочистих заходах взяли голова Львівської ОДА Михайло Костюк, голова Львівської облради Олег Панькевич та Львівський міський голова Андрій Садовий.

Участь в урочистому вшануванні також взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, народні депутати України Петро Писарчук, Андрій Парубій, Володимир В’язівський, представники політичних партій та громадських організацій Львівщини.

До учасників численного віча звернулися голова Крайового братства УПА Олесь Гуменюк, син генерала Романа Шухевича, Герой України Юрій Шухевич, голова Львівської обласної ради Олег Панькевич.
Голова обласної ради Олег Панькевич, зокрема зазначив: «Сьогоднішні заходи на вшанування пам’яті головного командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича є демонстрацією зв’язку поколінь та вічності ідеалів, за які боровся і загинув Роман Шухевич і тисячі бійців Української Повстанської Армії. Незалежність України – це результат боротьби Романа Шухевича і його армії. Але за двадцять років незалежності українська за формою Україна не стала українською за змістом. Україною продовжують керувати послідовник тих, хто її окупував, хто знищував Шухевича і УПА. Сьогодні теж триває війна – війна не тільки за українські природні, матеріальні ресурси, але й за свідомість і душу українця. Такі як Табачник калічать наших дітей, знищуючи нашу історичну пам’ять.
Дуже важливо, щоб і державні мужі, і громадськість відчували потребу і розуміли значення таких заходів, як сьогоднішній. Роман Шухевич є зразком командира, який у найважчий для України час зумів організувати боротьбу, яка тривала майже десятиліття. Роман Шухевич був для своїх бійців ідеалом і прикладом для наслідування. Таким він залишається сьогодні і для нас».

У свою чергу, Голова Львівської ОДА Михайло Костюк спільно із народним депутатом України від партії Регіонів Петром Писарчуком оглянули Львівський історичний музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича та ознайомились із життєвим шляхом видатного українця. Також на місці останнього бою Головного Командира УПА побував один з найбагатших людей Львівщини, відомий галицький бізнесмен, почесний президент футбольного клубу «Карпати» Петро Димінський, який поклав квіти до бюсту Романа Шухевича в музеї. Відчувається наближення виборів, патріотизм людей, які минулого року не мали часу заїхати в Білогорщу 5 березня, росте.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа