КВУ нарахував 65 законів, на які монобільшість не знайшла 226 голосів

kvu

У монобільшості систематичні проблеми із дотриманням фракційної дисципліни. Про це свідчать результати голосувань народних депутатів від «Слуги Народу» за час роботи ВР 9 скликання.

Всього за період серпня 2019р.-березня 2020 р. народними депутатами було прийнято 160 законів. Із них за 65 законів проголосували менше, ніж 226 народних депутатів «Слуги Народу». Таким чином Рада не прийняла б 40% законів, якби враховувалися лише голоси монобільшості.

При цьому абсолютна більшість законів були ініційовані членами провладної команди (Президентом, урядом чи депутатами «Слуги Народу»).

«За останній місяць «Слуга Народу» тричі провалила важливі голосування. Зокрема, щодо відставки Генпрокурора Р. Рябошапки (179 «за»), призначення І. Венедіктової (224 «за») та призначення нового міністра економіки (217 «за»). І, якщо раніше подібні проблеми можна було назвати технічними, то зараз ситуація вийшла на інший рівень. Не забезпечуючи стабільні 226 «за», керівництво монобільшості вимушене звертатися за допомогою до інших фракцій і груп парламенту, утворюючи нові політичні союзи», – пояснив голова КВУ Олексій Кошель.

«Де факто в монобільшості існує внутрішня опозиція, яка не підтримує певні рішення. Так, проти відставки Р. Рябошапки проголосували переважно ті ж депутати, які згодом розкритикували рішення ТКГ в Мінську і не підтримали закон про виплату пенсій в ОРДЛО. Станом на зараз мова йде про два-три десятки політиків», – підсумував голова КВУ Олексій Кошель.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа