КВУ: Більшість заяв Андрія Садового виявилися перебільшеннями

Інфографіка

Фактчекінг заяв Андрія Садового: більшість заяв виявилися перебільшеннями

Голова партії «Об’єднання «Самопоміч» був схильний до перебільшень у своєму виступі на XVII з’їзді політичної сили у Києві 3 січня. Такого висновку дійшли експерти проекту «Дослівно», які проаналізували промову політика на цьому заході.

Фахівці виокремили кілька тез із виступу міського голови Львова, який оголосив про намір балотуватися на посаду Президента України. Із п’яти проаналізованих тверджень три виявилися перебільшеннями, ще одне –неправдою. Один факт був достовірним.

«Андрій Садовий, представляючи президентські плани, у своїй промові був схильний до перебільшень та викривлень реальних фактів», – прокоментував результати дослідження голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

В Україні ми маємо на 10 років життя менше, ніж поляки, ніж литовці

3.01.2019,

Youtube-канал Андрія Садового

Неправда. За даними Всесвітнього банку, середня тривалість життя в Україні становить 71,4 р., у Литві – 74,3, у Польщі – 77,4.

Коли ти їх [військових на передовій] питаєш: «Хлопці, скільки ви отримуєте в місяць»?, [то] вони опускають очі. 8-10 тис. грн.

3.01.2019,

Youtube-канал Андрія Садового

Перебільшення. За даними Міністерства оборони, за виконання завдань на першій лінії військові у 2018 році отримували винагороду в 10 тис. грн на місяць додатково до основної зарплати, яка, наприклад, у рядових становила 7,5 тис. гривень. Глава Міноборони Степан Полторак заявив, що від 1 січня 2019 року мінімальне грошове забезпечення військових в ООС становитиме більше 20 тис. грн.

А ви знаєте, який відсоток вантажів перевозять річками в Україні? 3 %.

3.01.2019,

Youtube-канал Андрія Садового

Правда. За інформацією Міністерства інфраструктури, Україна використовує потенціал водних шляхів лише на 3%

До 80% міст в нашій країні знаходяться під прямим впливом криміналітету

3.01.2019,

Youtube-канал Андрія Садового

Перебільшення. Наведені дані не мають офіційного підтвердження

Просте питання: а чому ми не збільшуєм видобуток власного газу?

3.01.2019,

Youtube-канал Андрія Садового

Перебільшення. За даними “Укртрансгазу”, українські державні і приватні видобувні компанії в 2017 році порівняно з 2016 роком збільшили видобуток газу на 3%. 2018 року також спостерігалося незначне зростання видобутку – до 20,89 мільярда кубометрів – менше 1 %.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа