Квадрокоптер PC-1 розкрив приховані позиції бойовиків

Робота розвідки – таємниця за сімома печатями. Та час деяких службових таємниць спливає: оперативні задачі виконано, і результатами роботи можна поділитися із широким загалом. Однією з таких таємниць поділилися з нами наші друзі-розвідники — зі зрозумілих міркувань, ані підрозділу, ані позицій ми не називаємо.

411

Фото зроблено за допомогою безпілотника РС-1 – розробки українських волонтерів «Народного проекту». Місцина, зображена на фото, на перший погляд схожа радше на смітник, де окопалися безпритульні. Хтось далекий від військової справи певно розсміється уголос — оце перемога, сфотографували смердюче лігво бомжів. Та розвідники дотримуються іншої думки: адже на фото зафіксовано опорний пункт терористів, на наших бійців тут чатує прихована смерть. Дані координати вже нанесено на оперативні карти. Волонтери певні — чим більше даних збере наша розвідка, тим легшим буде майбутнє звільнення нашої землі від окупантів.

113

Варто відзначити, що фото волонтери отримали за принципом «послуга за послугу». В рамках проекту «Сім квадрокоптерів РС-1», вони передали один із перших апаратів у підрозділ розвідки на передовій. І от, машинка успішно працює на фронті і по сьогодні. До речі, до війська його відправляли аж двічі: вже після того, як квадрокоптер відправився на позиції і відлітав певний час, волонтери внесли у загальну конструкцію певні вдосконалення. Тож цей квадрокоптер вони принагідно забрали назад, і провели апгрейд: зокрема, встановили камеру більшої роздільної здатності, що дозволяє отримувати чіткіші знімки на більшій відстані. Звісно ж, після модернізації коптер повернувся до нових власників, і по сьогодні він служить їм вірою й правдою.

Саме такий квадрокоптер ви можете подарувати й іншим підрозділам: адже запити на легкий та непомітний розвідувальний апарат продовжують надходити до «People’s Project». Розвідники виявлять приховані позиції ворога, зможуть адекватно оцінити сили окупанта і прорахувати усі несподіванки — тільки уявіть, скільки наших захисників ви врятуєте своїми пожертвами!

217

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа