Крок за кроком: фронтовику нарощують новісінькі колінні хрящі

І знову Юрій! Про цього мужнього чоловіка ми писали лише нещодавно — чоловікові хірургічно виправили положення обох гомілок, які викривились внаслідок хвороби та ввели першу частину аутологічних клітинних матеріалів у один із колінних суглобів. Хоча травми Юрія мають і небойове походження, та цей боєць – один із почесних учасників проекту «Біотех-реабілітація поранених». Адже його хвороба загострилася саме через фронтове життя: вік вже далеко не юнацький, та й навантаження кількох років на передовій далися взнаки.
MAIN17
Юрій страждає на тяжку форму артрозу — хрящова тканина колінних суглобів стрімко зруйнувалася через навантаження, тож хода та рухи ногами стали для Юрія надзвичайно болючими і практично неможливими. Більше того — через хворобу кістки деформувалися, гомілки Юрія сильно викрутило убік.
311
Днями Юрієві виконали черговий етап високотехнологічного лікування — в зону ураження лівого колінного суглоба ввели другу порцію препарату, насиченого власними клітинами пацієнта. Із часом, під контролем лікарів, клітини перетворяться на новеньку хрящову тканину. Роботи попереду ще багато: сам Юрій мусить розробляти новий суглоб, тим самим коригуючи правильну форму хрящової поверхні, лікарі ж муситимуть контролювати перебіг відновлення, а згодом проведуть таку ж операцію і на правому суглобі.
212
Для порівняння: ліворуч – ліве коліно до початку лікування. Праворуч – певний час після введення клітинного матеріалу та виведення кістки до фізіологічного положення: видно прошарок нового хряща.
18
Сподіваємось, у скорому часі Юрій повністю здолає наслідки тяжкого захворювання, знову повноцінно стане на власні ноги і повернеться до нормального людського життя. Ми ж, своєю чергою, як і раніше продовжуємо збирати кошти на лікування інших тяжких пацієнтів у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених»   . Так уже склалося, що лише ми із вами — єдина надія для багатьох поранених бійців, яким держава, на жаль, поки що допомогти не може. Долучайтеся до допомоги — добрі справи робити легко!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа