Комітет виборців України: достовірність виступів Юлії Тимошенко складає 20%

інфографіка

Лідерка фракції «ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко переважно оперує недостовірною інформацією у своїх публічних виступах. Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши виступ Юлії Тимошенко 7 вересня в ефірі телеканалу «NewsOne» о 20:00.

Для аналізу експерти відібрали кілька фактів, на які спиралася Юлія Тимошенко. З п’яти проаналізованих заяв чотири виявилися неправдивими або маніпулятивними.

«У вересні в Україні традиційно починається новий політичний сезон. КВУ в рамках проекту «Дослівно» поновлює роботу з перевірки заяв політиків під час виступів на телебаченні. Першопрохідцем стала Юлія Тимошенко, яка, на жаль, не пройшла вдало перевірку експертів. Ми зафіксували достатньо багато неточностей та неправдивих фактів, які вона озвучила під час телевізійного інтерв’ю», – зауважив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

В рамках проекту «Дослівно» проходить фактчекінг заяв провідних політиків. Раніше було проаналізовано заяви Володимира Гройсмана, Вадима Рабіновича, Міхеіла Саакашвілі, Олега Ляшка, Надії Савченко, Семена Семенченка, Арсенія Яценюка, Ігоря Гриніва, Сергія Капліна, Андрія Садового, Анатолія Гриценка та Артура Герасимова.

Заява

Факт

1

Вони хотіли вчителям залишити середню заробітну плату десь на рівні 4-5 тисяч гривень. Маніпуляція

У законопроекті пропонувалося встановити мінімальну зарплату для вчителів найнижчої кваліфікації на рівні 6400 гривень без врахування доплат.

2

У нас економіка летить вниз. Неправда

Економіка України вже шостий квартал поспіль має тенденцію зростання.

3

У нас багато років не проводиться перепис населення. Правда


Останній перепис населення проводився ще у 2001 році.

4

Якщо 40 років стажу немає, то до побачення пенсія. Маніпуляція

Пенсійна реформа передбачає можливість компенсації грошовими внесками відсутності страхового стажу.

5

Що буде безкоштовно (після проведення медичної реформи)? Такий мінімум, що людина взагалі не зможе своє здоров’я тримати. Можливо тільки деякі виклики швидкої допомоги. Неправда

Безкоштовні послуги для пацієнта називатимуться державним гарантованим пакетом, у який занесуть 80% найпоширеніших звернень до лікаря: порятунок чи невідкладна допомога, первинна медична та паліативна допомога.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа