Іспанія надала Україні чергову партію медичних автівок та прийме на лікування групу поранених прикордонників

news_20220614_123317_1655199197

Ще одна партія автомобілів медичного призначення від Королівства Іспанія днями прибула в Україну.

Цього разу як гуманітарну допомогу було передано 15 «швидких». Транспортні засоби знову розподілили між кількома силовими структурами. Зокрема, прикордонне відомство отримало 10 автомобілів для перевезення хворих та поранених.

Медичні автівки запаковані сучасною апаратурою, зокрема дефібриляторами, кардіографами та іншим медичним приладдям.  Крім того, в автомобілі було завантажено майже 2 тонни різноманітних медичних препаратів.

Загалом іспанська громада направила в Україну 30 медичних автомобілів – 24 з яких для Державної прикордонної служби.

Не менш цінним, хоч і символічним, був подарунок від доньки одного з іспанських друзів, який доправляв гуманітарний вантаж. Дівчинка Андреа на підтримку українських бійців передала малюнок з національною символікою України.

Варто зазначити,  що на зворотному шляху іспанські медики заберуть на лікування та реабілітацію 8 українських бійців, які отримали поранення у ході бойових дій. Ще 16 прикордонників медики Іспанії доправили до себе на лікування напередодні.

Надання та доставка машин відбулася у рамках кампанії, яку реалізовують «Асоціація волонтерів CaixaBank», «Асоціація «Посланці миру», Фонд монастиря Санта-Клара за безпосередньої участі керівниці цієї благодійної установи сестри Лусії.

Щиро дякуємо іспанському народу!

Разом – до перемоги!

Джерело: dpsu

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа