Інститут національної пам’яті запрошує на серію лекцій до 86-х роковин Голодомору

holodomor13– 14 листопада о 19:00 відбудеться лекція відомого історика, журналіста, ведучого проекту «Розсекречена історія» на UA: ПЕРШИЙ Олександра Зінченка під назвою «Здолати травми Голодомору, чи зникнути?».

Недовіра до влади, байдужість до самореалізації, відсутність планів на майбутнє та низька самооцінка – це лише кілька травм, які сучасні українці успадкували від тих, хто пережив Голодомор 1932-1933 років.
– Які негативні наслідки Голодомору-геноциду ми відчуваємо на собі і нині і, можливо, відчуватимуть наші діти?
– Які поведінкові стереотипи, спровоковані травмою Голодомору, ми успадкували та що з ними робити?
– Чому цінності виживання на теренах, уражених Голодомором, превалюють на цінностями самореалізації?
– Як загоєння травми геноциду допоможе українцям стати успішною нацією?
Відповіді на ці та багато інших запитань підготував Олександр Зінченко.
Лектор переконаний, що загоїти травми минулого є не стільки питанням безпеки, як справою існування для українців.
Приєднуйтеся до розмови!
__________________

15 листопада о 18:30 запрошуємо на лекцію історика, дослідника Голодомору, заступника Голови Українського інституту національної пам’яті Володимира Тиліщака – «1932 – 1933: Як голодом вбивали Україну?»
Голодомор – це не лише страшна трагедія, що забрала мільйони людських життів. Це також – соціальна інженерія, метою якої було змінити ментальність та ідентичність десятків мільйонів людей. Дізнатися більше про те – Чому став можливим Голодомор? Чому більшовики вбивали голодом Україну? Якою була мета Сталіна? Як вбивали голодом та як «замітали» сліди злочину? Чи досягнув Сталін мети? – пропонуємо вам на лекції Володимира Тилішака, адже для цих тез наш лектор підготував ґрунтовне пояснення.
У рамках заходу Володимир Тиліщак презентує та розповість про нові видання Українського інституту національної пам’яті – «Людяність у нелюдяний час»; збірник спогадів свідка Голодомору Анастасія Лисивець – «Скажи про щасливе життя…»; та «Репресовані» щоденники. Голодомор 1932-1933 років в Україні».
__________________

22 листопада о 18:30 відбудеться лекція культуролога, науковий співробітник Музею АТО Дніпропетровського національного історичного музею імені Дмитра Яворницького Ірини Реви «Долаючи травму: від репресованих селян до сучасних захисників України».
Цього вечора Ірина Рева також презентує свою книгу «По той бік себе. Психологічні наслідки Голодомору та масових репресій».
Лекція Ірини Реви «Долаючи травму: від репресованих селян до сучасних захисників України» присвячена подоланню важких наслідків Голодомору 1932-1933 років українцями у ХХІ столітті у зв’язку з політичними потрясіннями. Євромайдан, Революція Гідності та сучасна російсько-українська війна актуалізували українську національну ідентичність.
Вхід на усі заходи вільний, проте потрібна попередня реєстрація за посиланням – http://bit.ly/2WTAcIY.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа