Ідентифіковано особи 10 воїнів дивізії “Галичина”, яких вважали зниклими безвісти

GalizienЦвинтар дивізії Галичина в Червоному

На території  Федеративної Республіки Німеччина фахівці розшифрували та  ідентифікували жетони 10  воїнів дивізії “Галичина”, які вважалися зниклими безвісти під час Бродівського котла у липні 1944 року.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив голова постійної комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета.

“Хороші новини від наших колег з Посольства України у Федеративній Республіці Німеччина. На сьогодні ідентифіковано жетони 10 воїнів загиблих у роки Другої світової війни. Дуже важливо зараз віднайти родичів загиблих,” – написав Святослав Шеремета та опублікував перелік імен воїнів.

Їхні останки були віднайдені фахівцями Меморіально-пошукового центру “Доля”. У 2020 році представники організації  ініціювали звернення до Міністерства закордонних справ України та  німецького службового архіву щодо проведення досліджень і визначення імен загиблих.   “Доля” щороку під час пошукових експедицій знаходить та ексгумує останки загиблих воїнів дивізії “Галичина”, – зазначив депутат.

Він нагадав, що команда меморіально-пошукового центру також постійно впорядковує територію збірного кладовища поблизу села Червоне Золочівського району Львівської області, де поховані вояки дивізії.

Неподалік від цього місця, у липні 1944 року, в боях полягло багато вояків, які воювали у складі дивізії Галичина. Цвинтар створений у 1994 році, там перепоховано понад 250 останків полеглих  українських вояків.

Джерело: lvivoblrada

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа