Хто сфальсифікував рішення Маріупольської міськради про визнання Росії країною-агресором?

Народний депутат України Микола Томенко звернувся до Генеральної прокуратури щодо можливої фальсифікації міським головою Маріуполя та іншими посадовими особами рішення міськради.

Як повідомляють засоби масової інформації, з рішення Маріупольської міськради, яка у вівторок визнала Росію країною-агресором, а «лнр» і «днр» – терористичними організаціями, зникли ключові слова шляхом фальсифікацій. Причетним до цього ЗМІ вважають, зокрема, міського голову Маріуполя.

Так, рішення про визнання Росії країною-агресором було оприлюднене увечері 27 січня на офіційному сайті Маріупольської міськради. Проте вже вранці 28 січня на сайті міськради у відповідному документі про Росію не було сказано жодного слова, згадується виключно «агресія зі Сходу». Пізніше зникло і слово «Схід», журналісти підкреслюють, що зникло не лише слово «Росія», але і назва самопроголошених «республік».

Журналісти повідомляють по існування диктофонного запису обговорення даного питання міськрадою. Вони також підкреслюють, що в сесійній залі в той момент були присутні 52 депутати, усі вони одноголосно підтримали пропозицію поставити дане питання на голосування.

З огляду на це, Микола Томенко вимагає від Генпрокуратури перевірити дану інформацію на предмет можливої фальсифікації міським головою Маріуполя та іншими посадовими особами рішення міськради.

Джерело: розсилка [email protected]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа