Хорватія отримала американський безвіз

248356664_1198033860677533_220172079430408944_n

Від 23 жовтня поточного року громадяни Хорватії можуть подорожувати до Сполучених Штатів Америки без віз, повідомило Посольство США у Загребі на своїй офіційній сторінці у Facebook.
Відміна візового режиму стосується власників хорватських паспортів, які хочуть відвідати Сполучені Штати з метою туризму або бізнесу не довше ніж на 90 днів.
Приєднання Хорватії до т. зв. Програмі безвізового режиму (VWP) є важливим кроком у подальшому зміцненні економічного та безпекового співробітництва між двома країнами, повідомили в Посольстві США.
«Ми надзвичайно раді, що громадяни Хорватії тепер користуються можливістю подорожувати до Сполучених Штатів без віз. Це був довгий, але важливий процес, і ми вітаємо зусилля хорватського уряду щодо виконання суворих вимог нашої програми», – сказав Марк Флемінг, тимчасовий повірений у справах США в Загребі.
Програма безвізового режиму — це всеосяжне партнерство у сфері безпеки між Сполученими Штатами та країнами-учасницями, яке дозволяє подорожувати до Сполучених Штатів з діловими або туристичними цілями на термін до 90 днів бнз загрози для національної безпеки Сполучених Штатів.
Для того, щоб країна увійшла в програму, вона повинна відповідати критеріям у сфері боротьби з тероризмом, правоохоронних органів, імміграції, безпеки документів та управління кордонами.
Відсоток відхилених візових заяв має бути нижче трьох відсотків, що нещодавно виконала Хорватія.
Наразі залишилося ще три члени Європейського Союзу – Румунія, Болгарія та Кіпр – для яких візи не були скасовані Сполученими Штатами.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа