Грузинський митрополит Джапарідзе пояснив процес визнання ПЦУ грузинами

Japaridze

Інформаційна агенція Грузінформ наводить слова митрополита Маглісського і Тетріцкаройського Ананії Джапарідзе в зв’язку з визнанням Священним Синодом Грецької Церкви автокефалії Української Православної Церкви: «Ми завжди будемо підтримувати автокефалію України. Ми в Диптиху, і, згідно з диптихом, автокефалію України спочатку повинна визнати Александрія, Антіохія і так далі. Напевно, прийде і наша черга. Ми завжди підтримували українську автокефалію і незалежність. Нація, держава мають право на автокефалію. Цей час настане. Це процес, який триває. Це не станеться через день або два.

Нам знадобилося 100 років, щоб відновити грузинську автокефалію, яку забрала у нас Росія, і ще 50 років, щоб Росія визнала її, а потім і Вселенський Патріархат. Можна сказати, що на відновлення автокефалії нам потрібно було два століття, можете собі це уявити?! Це процес, який може тривати не один і два роки, а десятиліття. Головне, щоб український народ цього хотів».

Митрополити ГПЦ неодноразово висловлювались на підтримку ПЦУ, однак засідання Синоду, який би остаточно розглянув питання визнання української церкви, ще не відбулось. Тепер можна зрозуміти, чому.

Джерело: cerkvarium

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа