ФСБ затримала борця за незалежність Сибіру

242756337_528053234957089_4455967438201067150_n

У місті Томську силові структури Кремля провели обшук і незаконний арешт опозиційного діяча Ігоря Кузнєцова.

Чоловіка, який десятиліттями пропагує серед земляків ідею набуття Сибіром державної самостійності від Москви, підозрюють в “закликах до непокори чинній владі країни”.

Про це інформаційній агенції “Останній Бастіон” повідомив представник руху “Вільний Урал” Андрій Романов. Він зазначає, що Ігор Кузнєцов вже знаходиться в місцевому СІЗО; суд, порушивши ряд законів і статей Конституції РФ, буде тримати чоловіка за ґратами до 18 листопада поточного року.

«За моїми даними, Ігоря звинувачують в примусі жителів Томська до масових заворушень. Йому інкримінують правопорушення за частиною 1 статті 212 Кримінального кодексу РФ. Це вже не перший раз, коли спецслужби Кремля полюють на представників реґіоналістських і самостійницьких рухів. За Ігорем ФСБ встановила ретельне спостереження в вересні 2019 року, тому що він організував в Томську “Сибірський антиімперський марш”. Зараз його доля в руках Кремля», – коментує ситуацію Андрій Романов.

Також представник руху “Вільний Урал” додає, що до сибірського самостійника Ігоря Кузнєцова не пускають адвокатів і правозахисників; спілкуватися з незаконно ув’язненим чоловіком дозволено тільки родичам. Тим часом, репресивна машина Кремля поки що сильніша від реґіоналістських настроїв, і не кожен житель РФ хоче підставляти під неї свою голову, але протестні настрої все ж ширяться від Владивостока до Калінінграда.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа