Фронтовому розвіднику нові технології рятують розтрощені передпліччя

На крок ближче до одужання! Днями пацієнту «Біотеху» Євгенові виконали хірургічну операцію з відновлення основного місця поранення — одного із розтрощених передпліч. Втручання було масштабним та тривалим: під час операції лікарі клініки ilaya «перебрали» та склали з уламків саме передпліччя, сформували так зване реципієнтне ложе — вивели кістки у таку позицію, в якій вони і мусять лишитися після зрощування клітинними матеріалами, з тією ж метою заповнили місце ураження самими власними клітинами пацієнта, з яких і мусить сформуватися нова кісткова тканина, зрештою, всі уламки зафіксували за допомогою пластин.

124Тяжку операцію проводив особисто Володимир Оксимець

Подальший план лікування буде скориговано за півтора місяці — саме тоді Євгенові призначено черговий контрольний огляд, за цей же час мусить сформуватися і нова кісткова тканина. Попереду кілька днів післяопераційного болю та відновлення уже вдома. До речі, лікування оплачено у повному обсязі саме завдяки народній допомозі: майже шістсот п‘ятдесят тисяч гривень зібрали та сплатили волонтери «Peoples Project» за рахунок народних пожертв, практично за останні півтора місяці.

RuckaОсь в такому жахливому стані були кістки правого передпліччя до операції

Євген — молодий розвідник, поранення отримав у липні 2016-го, у запеклому бою з морською піхотою окупанта під Новозванівкою. Ворога відкинули; розуміючи, що позиції втрачено, терористи накрили поле бою потужним артилерійським обстрілом. Близьким вибухом чоловікові тяжко поранило обидві руки — зруйнувало плече, розтрощило обидва передпліччя, поламало кістки пальців. Диво, та навіть із побитими руками Євген поривався допомогти товаришам, аж поки його силоміць не вивели з-під вогню.

125Прибитий болем та наркозом: Євген щойно після чергової операції

На превеликий жаль, Євген — не останній пацієнт проекту «Біотех-реабілітація поранених». Лише нещодавно до проекту долучилися нові хлопці, своєї черги чекають і інші. Час йде, з суто фізіологічних причин вікно можливостей для багатьох поранених невблаганно закривається. Звісно ж, на лікування усіх пацієнтів, навіть попри суттєві знижки клініки ilaya, необхідні значні кошти. Через бюрократичні перепони держава таке лікування не фінансує, ми ж, своєю чергою, не можемо покинути хлопців напризволяще. Для багатьох із них клітинні технології — остання надія на одужання.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа