Фільм українських продюсерів Give me liberty отримав приз на Independent Spirit Awards

Це – Нове українське кіно

give-me-liberty-ukrainske

Фільм українських продюсерів Олега Кохана та Олексія Макухіна Give me liberty переміг на премії “Незалежний дух” (Independent Spirit Awards) — одній з головних премій в американському незалежному кіно, яку вручають напередодні “Оскару”.

Картина Give me liberty отримала приз ім. Джона Кассаветіса на Independent Spirit Awards, який вручають фільмам з бюджетом менше 500 тисяч доларів. Фільм також відзначили номінаціями за кращу чоловічу роль, кращу жіночу роль другого плану і кращий монтаж.

«Абсолютно, прекрасно непередбачуваний від сцени до сцени, Give Me Liberty привабить вас своїми захоплюючими дією і вибухами різнобічного гумору», — писала про нього The New York Times.

В основі сюжету фільму — хроніка одного хаотичного, напруженого і смішного дня молодого водія мікроавтобуса. Головний герой — емігрант Вік — намагається вчасно доставити своїх різних як сама Америка пасажирів в пункт призначення. Але вулиці Мілуокі перекриті, долі героїв переплітаються і вони відкривають життя один одного.

Режисером картини став також емігрант – американський режисер Кирил Міхановський, який зібрав всілякі кліше про радянських емігрантів в Штатах.

give-me-liberty-1-1024x538

Премія “Незалежний дух” (Independent Spirit Awards) — одна з головних премій в американському незалежному кіно. Вона існує з 1984 року. Цього року головний приз дістався американо-китайській трагікомедії Лулу Ванг “Прощання”. Кращим дебютом визнали фільм “Освіта” Олівії Уайлд. “Неогранені коштовності” братів Бенні і Джошуа Сефді взяли нагороди за режисуру, чоловічу роль і монтаж.

Акторські нагороди отримали Адам Сендлер (“Неогранені коштовності”), Рене Зеллвегер (“Джуді”), Чжоу Шучжень (“Прощання”), Віллем Дефо (“Маяк“).

give-me-liberty

Продюсери планують, що українські глядачі зможуть побачити цей фільм в 2020 році. «Над створенням фільму працювала велика команда з різних країн, тому особливо приємно отримати підтвердження, що в 21 столітті кіно дійсно не має меж і національностей, а теми, які підняв Кирило Міхановський відгукуються в серцях глядачів Європи і США. Це по-справжньому незалежний фільм, який відбувся завдяки колективним зусиллям. Ми вдячні всій команді і особливо Кирилу Міхановський, Еліс Остін, Валу Абелю, Сергію Штерну», — розповіли продюсери Кохан і Макухін.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа