«Фейсбук» хоче змусити українців мовчати про аґресію Москви?!.

69392064_2648525981833798_3573213465134759936_n

За що Фейсбуком був забльокований паблік Mova?.. З’явилася відповідь! Безпосередньою причиною стала картинка, яка закликає українців до оборони від московської аґресії!

Найбільший український патріотичний Фейсбук-ресурс – сторінка Mova, що має близько 520 тис. підписників – був прихований від користувачів уранці 24 серпня, на День Незалежности України.

Картинка, опублікована 09 серпня, містить зображення двох «чоловічків», з яких один виганяє з території України иншого – аґресора, який прийшов на нашу землю під прапором РФ, та містить напис: «Перемогли фашистів, переможемо і рашистів!»

Невдовзі вона була прихована Фейсбуком як така, що «пропаґує ненависть».

13 серпня редакція сторінки звернулася до представниці Фейсбуку в Україні Катерини Крук з відкритим листом, ілюстрацією до якого був скрін повідомлення ФБ про видалення первинного допису. Зображення містило, у зменшеному вигляді, відтворення першої картинки.

Цей лист без відповіди провисів у мережі Фейсбук впродовж майже 10 днів, аж поки 24 серпня не став безпосереднім приводом для безстрокового «бану» сторінки в цілому.

Впродовж кількох днів після цього тисячі українців звернулися до служби підтримки Фейсбуку з вимогою повернути улюблену сторінку. Наразі, переважна більшість із них не отримала жодної відповіди.

Проте, таку відповідь зумів отримати і опублікувати сайт tech.liga.net, який робить висновок, що «сторінку Mova заблоковано назавжди».

«Коли сторінка неодноразово публікує контент, який порушує наші правила, ми закриваємо сторінки,» – цитує Liga відповідь прес-служби Фейсбуку. https://tech.liga.net/technology/novosti/v-facebook-obyasnili-pochemu-zablokirovali-pablik-mova

Ситуацію коментує засновник Mova Олексій Кляшторний (www.facebook.com/Klasztorny) :

«Зображення, на якому один чоловічок штовхає иншого, котрий тримає у руках прапор сусідньої країни, було б неприйнятним, на мою думку, якби йшлося про словака, який виштовхує угорця, або громадянина США, який виштовхує мексиканця.

Українська ситуація не така. Загальновідомо, що Україна є об’єктом аґресії з боку Російської Федерації. РФ захопила і незаконно анексувала український Крим. Уряд США та країни Евросоюзу не визнають законности цієї анексії. Так само, Російська Федерація не лише фінансує та повністю озброює терористичні угрупування «ДНР» та «ЛНР», що контролюють деякі території на сході України, але й безпосередньо керує ними з допомогою своїх офіцерів, які там перебувають.

Про це неодноразово говорив зокрема спеціяльний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

«ДНР» та «ЛНР» – цілком підконтрольні Російській Федерації терористичні збройні формування, хоча суто формально вони й не є частиною її Збройних Сил.

Отже, вигнання московських аґресорів з українських Криму та Донбасу – зовсім не те, що вигнання німецького туриста з Франції або турецького працівника з Німеччини.

Але хтось дуже хотів би, щоб українці боялися згадувати на ФБ навіть сам факт московської аґресії супроти України, не кажучи вже про спротив їй. На цю тему, як бачимо, накладається табу, що є дуже грубим порушенням свободи слова.

Фактично, ті, хто провели репресивне рішення проти «Мови», так само хочуть витіснити з України і Фейсбук. Адже це безумовно станеться, якщо люди зрозуміють, що не можуть висловлювати тут свої думки…»

screenshot-www.facebook.com-2019.08.24-11_54_38

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа