Фейкові “борці з корупцією” позбавляють бюджет 48 мільярдів

phillipMorris

Сьогодні компанія Філіп Морріс Україна (ФМУ) повідомила про готовність повністю припинити виробництво в Україні і закрити Харківську тютюнову фабрику.
Це призведе до закриття 1000 робочих місць працівників фабрики і обслуговуючих відділів. Причиною цього є прийнятий Верховною Радою законопроект №1049 з корупційними схемами, що змушує тютюнові компанії закривати виробництво в Україні.

З цієї ж причини про плани закрити свої фабрики в Україні заявили й інші тютюнові компанії British American Tobacco (BAT), Japan Tobacco International (JTI) і Imperial Tobacco (IT). Тому, якщо законопроект №1049 набуде чинності, Україну покинуть відразу чотири великі міжнародні компанії.

Більше 4000 осіб втратять роботу. Фахівці тютюнового виробництва, які мають вузькопрофільну спеціалізацію, не зможуть знайти іншу роботу. Оскільки інших тютюнових виробництв в країні не залишиться.

4 з 10 найбільших платників податків в Україні це міжнародні тютюнові компанії,  які здійснюють свій бізнес легально, побілому і без тіньових схем. У 2018 році ці виробники в сумі заплатили 48 млрд гривень податків до державного бюджету. Істотна частина податків також надходить до бюджетів міст, де розташовані фабрики (Прилуки, Кременчук, Харків, Київ) і йде на облаштування міської інфраструктури доріг, парків, культурних об’єктів.

taxesTobacco

Тепер уряду доведеться знайти заміщення для втрачених коштів у бюджеті. 48 мільярдів – це додатково з кожного мешканця, включно з новонародженими, доведеться стягнути в бюджет більше, ніж 1000 гривень.  І тут дуже логічно збільшується тиск на дрібний та середній бізнес. Але загалом в економіці відбудеться не рух до інвестицій, а втеча інвестицій, які організували попередники. Ну, але при них була шалена корупція, а тепер не буде ні бюджету, ні інвестицій, ні корупції. Буде контрабанда цигарок в Україну, бо власного виробництва в державі не буде.

За матеріялами 057.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа