Двадцятирічному добровольцю – оборонцю ДАП лікарі врятували розірвану на клапті ногу

Основний період лікування завершено. Саме таку чудову новину днями отримав один із наймолодших та найтяжчих учасників волонтерського проекту «Біотех-реабілітація поранених»http://www.peoplesproject.com/biotech/ . Віктора, якому нині трохи більше двадцяти, відправили на відновлення після фінальної операції у клініці ilaya.
2
На війну Віктор пішов добровольцем, провоювати встиг цілий рік. Навесні 2015 його накрило вибухом міни неподалік від Донецького аеропорту. Уламки тяжко пошматували тіло — ліву руку Віктор втратив одразу, ногу ж буквально порвало на клапті. Переломи дуже погано зростались, долучилась кісткова інфекція. Зрештою, загальний дефект обох найбільших кісток ноги склав близько 15 сантиметрів.
1
Фахівці клініки ilaya супроводжували Віктора із самого початку лікування. Спільно з лікарями Київського військового госпіталя Віктору виконали кілька складних операцій і дещо стабілізували його стан. На цьому можливості державних медиків сягнули межі — надалі хлопцеві вони могли запропонувати хіба ампутацію з мінімальними шансами на протезування.
Ось на цьому етапі подальше лікування Віктора перейшло у царину творення високотехнологічного дива. People’s Project http://www.peoplesproject.com  зібрав необхідну суму пожертв у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» та оплатив лікування. Фахівці клініки ilaya відібрали у Віктора клітинний матеріал, зафіксували місця переломів і виростили необхідні кісткові фрагменти. Десятого серпня Віктору провели фінальну операцію, в ході якої наново вирощені фрагменти кісток стали на свої місця. Нині ж хлопця відправили на подальше відновлення. З огляду на показники Віктора, він має чудові шанси на повне одужання. Наступного разу Віктор зустрінеться із лікарями хіба для планового огляду.
На жаль, Віктор — не останній поранений захисник, який потребував допомоги. Нещодавно лікарі відростили нову кістку пораненому бійцю батальйона “Донбас”.
Волонтери продовжують збір коштів у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених»  http://www.peoplesproject.com/biotech/, аби дати шанс і іншим хлопцям.

Решта поранених чекають, поки збираються кошти. Оскільки держава, через законодавчі та інші обмеження, не може підтримувати біотехнології у лікуванні, поранені солдати сподіваються лише на допомогу Народу.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа