Два роки майже без ноги. Лікарі створили бійцю нову кістку

MAIN

До клініки на контрольне обстеження завітав Ігорпоранений юнак із 28-ої бригади, якого всім миром оперативно рятували від тяжкого каліцтва ноги. У рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» йому замістили страшний дефект стегнової кістки. Фрагменти знищеного стегна сполучив кістковий матрикс, масштабну ж зону поранення заповнили спеціальним клітинним «концентратом», виготовленим у біолабораторії. Основним «будівельним матеріалом» виступають не чужорідні конструкції чи трансплантати – всі необхідні для зцілення компоненти виготовили з власних тканин хлопчини за допомогою унікальних медичних технологій, розроблених в Україні.

X-Ray

Зараз, три місяці після основної операції, рентгенівські знімки показують: кістка активно зростається воєдино. Далі – період відновлення вдома, потім же можна буде починати активну реабілітацію. Втім, вже й зараз Ігор ходить на власних двох, поки ще на милицях, та з часом буде все більше і більше навантажувати зцілену ногу.

21

Та найприємніша, певно, частина для Ігоря – з нього нарешті спиляли велетенську гіпсову пов’язку, в якій він був з дня операції. Три місяці у жорсткому кокситному корсеті – задоволення досить сумнівне. А завдячує ним Ігор лікарям державного шпиталю. Адже до такого стану хлопця довело безсилля української медицини.

215

Саме поранення Ігор отримав у перші ж місяці війни – воював у лавах 28 ОМБр. Підрозділ хлопця втрапив у ворожу засідку під Шахтарськом. Наших хлопців фактично розстріляли упритул, з 24-х бійців загону тоді живими лишилися тільки шестеро. Ігорю пощастило вижити, та не пощастило з пораненням – дві кулі та близький вибух гранати порвали живіт, тяжко побили ноги, одна із куль розтрощила стегно і вибила шматок кістки. Стікаючи кров’ю, хлопець цілу ніч повз до дороги, де його знайшли і довезли до найближчого блокпосту, звідки вже якнайшвидше евакуювали до шпиталю.

13

Спочатку врятували життя. Далі взялися за ногу. Скалічену кістку намагалися відновити, як полюбляє говорити один з топ-чиновників МОЗу, «комбінацією інших методів лікування дефектів кісток». Це значить, що у кістку, на всю її довжину, всадили велетенський металевий штир та прикрутили його гвинтами. Звісно ж, навіть за тривалий час кістка так і не зросталась, більше того, в ній почалися процеси розпаду та розчинення кісткової тканини. Нога вкоротилася, мордувала хлопця постійними болями. Лікарі подивились на усе це, махнули рукою і просто відправили Ігоря додому. Хлопець намагався жити, як і раніше, щосили кульгав, як міг, аж поки не зламався один із гвинтів – навіть на милицях ходити стало практично неможливо. Ігор вирішив більше не експериментувати з державною медициною, і звернувся до «Біотеху».

3

Вже перше обстеження показало: зламався не лише гвинт, а і сам штир. Ще б трохи, і почався б остеомієліт, страшні ускладнення, а згодом дійшла б черга й до ампутації. Лікарі клініки ilaya одразу ж узялися до справи: витягнули все поламане залізяччя, потурбувались про рану, вивели ногу у фізіологічне положення, усунули основні загрози та відправили Ігоря перепочити. Вже коли організм хлопця трішки відновився, взялися за «недоказовий метод» – швидко і ефективно відновили одну з головних кісток організму за допомогою клітинних технологій.

1

Весь курс лікування Ігоря вартує майже півмільйона гривень. За ці кошти молодий, сповнений сил хлопчина повернеться до звичного нормального життя, а не кульгатиме на протезі чи милицях. Звісно, державні лікарі руки уже умили – більшого вони Ігорю запропонувати не можуть. Фінансувати ж таке лікування через очільників МОЗу теж поки не будуть. Саме тому весь фінансовий тягар лягає на плечі волонтерів, які платять за лікування лише коштом народних пожертв. Значну частину рахунків волонтери вже оплатили, лишилося зібрати та сплатити ще 93 тисячі гривень.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа