Добровольця, пораненого в Пісках, врятували від ампутації

110

Один із наймолодших учасників проекту «Біотех-реабілітація поранених» готується до заключної операції. Власне повний курс лікування Ігор завершив уже давно. Нині ж хлопцеві повидаляють усе залізяччя, що тримало кістки, поки вони зросталися, – ортопедичну пластину та два гвинти.

215

Ігорю ледь за двадцять. Страшні поранення отримав у 2015-му у Пісках, де воював у складі добровольчого батальйону ОУН. Під час виконання бойового завдання хлопці набрели на ворожу міну, коли відходили – зачепили іще й розтяжку. Юні бійці вже хотіли підірвати себе гранатою, аби не втрапити у руки ворогів, та, на щастя, побратими підспіли і витягли поранених з поля бою.

Далі – численні поневіряння лікарнями. Тяжко покришені стопу та гомілку зростити так і не вдалось, кістки почали відмирати. Ще трохи – і або повністю недієздатна нога, або ж і взагалі ампутація. І це усього в двадцять років. На щастя, допомогли клітинні технології: лише фахівці проекту «Біотех-реабілітація поранених» змогли зібрати докупи, зростити потрощені кістки та повернути хлопчину до нормального життя. Лікування дало свої плоди: нині Ігор майже вповні повернувся до нормального життя, продовжує навчання у Польщі та активно розходжує скалічену колись ногу.

MAIN16

Повний курс лікування Ігоря волонтери People’s Project оплатили коштом народних пожертв. Значну суму, понад півмільйона гривень, вдалося зібрати виключно завдяки милосердю простих людей та допомозі окремих благодійників. Держава лишилася осторонь – ні методів допомогти, ні коштів на лікування. У подібній ситуації опинилися й інші хороші хлопці, що нині проходять курс лікування в проекті «Біотех-реабілітація поранених». І от їм зараз точно в силах допомогти лише благодійники бо держава пропонує лише ампутацію.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа