До сьомої річниці героїчної оборони Донецького аеропорту: ДАП – територія стійкості

donetsk_airport_624x351

16 січня 2022 р. до сьомої річниці героїчної оборони Донецького аеропорту Національний музей історії України у Другій світовій війні запрошує на захід під назвою «ДАП – територія стійкості».

Зустрінемось із професійним військовим і фотографом за покликанням Русланом Боровиком. Вирушаючи на захист Донецького аеропорту, він прихопив із собою фотокамеру. Тоді він ще не знав, що на світлинах будуть зафіксовані останні образи загиблих побратимів та унікальні епізоди героїчної оборони летовища. Пізніше світлини його авторства були видані волонтерами «Народного тилу» у фотоальбомі «ДАП». Вони стали відомими на увесь світ. Під час зустрічі Руслан Боровик поділиться власними спогадами про оборону ДАПу та розповість як створював світлини.

dap

У той час, коли дехто ще не вірив у реальність війни, а противник не усвідомлював величі духу українських оборонців, захисники Донецького аеропорту вже розставили всі крапки над «і». Вони трималися до кінця і стали прикладом незламної волі та стійкості для сучасників і нащадків. Їхні подвиги надихнули митців на створення багатьох фільмів і книжок, серед яких, зокрема, роман «Аеропорт» Сергія Лойка. Ідучи за літературним рядком цього твору, в музеї ви дізнаєтеся про життя його реальних героїв: Ігоря Зінича, Івана Шостака, Олега Кузьміних, Ігоря Брановицького та Івана Куряти. Їх та інших оборонців ДАПу сьогодні називають «кіборгами».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа