ДФС і Нацполіція підтвердили, що вилучають авто з іноземною реєстрацією

У ДФС Київської митниці підтвердили, що здійснюють спільні заходи з Національною поліцію, в результаті яких вилучають автомобілі з іноземною реєстрацією.

Про це повідомили обласні управління Національної поліції та митниці у відповідь на численні звернення народного депутата від партії “ВОЛЯ” Юрія Дерев’янка.

Зокрема, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив Дерев’янку, що проводиться перевірка за інформацією, викладеною народним депутатом.

“За інформацією, викладеною у Вашому депутатському зверненні Національною поліцією проводиться перевірка, за результатами якої Вас буде проінформовано”, — йдеться у відповіді Авакова.

У ДФС Київської митниці повідомили, що Київська митниця здійснює спільні заходи з правоохоронними органами, в тому числі з Нацполіцією.

“Автомобілі з іноземною реєстрацією в період з листопада 2016 року по дату одержання Вашого звернення вилучались митницею за протоколами про порушення митних правил, складених за статтею 485 Митного кодексу, санкції якої передбачає накладення штрафу в розмірі 300% неоплаченої суми митних платежів”, — повідомляють в Київській митниці.

Зокрема, в додатку зазначається про 4 вилучених автомобілі за період з 01.11.2016 року по 10.02.2017 року.

Головне управління Нацполіції в Київській області повідомило Дерев’янку, що спільно з Київською митницею ДФС взаємодіють згідно розробленого плану профілактики, виявлення та припинення митних правопорушень.

“У період з листопада 2016 року по теперішній час жодного транспортного засобу з іноземною реєстрацією в результаті проведення спільних заходів з Управлінням боротьби з митними правопорушеннями Київської митниці ДФС на території Київської області працівниками поліції не було затримано та вилучено”, — запевнили при цьому нардепа.

В Головному управлінні Нацполіції Харківської області заявили, що спільні рейди з ДФС у період з 1.11.2017 по 20.02.2017 не проводились.

“Транспортні засоби з іноземною реєстрацією, які перебували на території України з порушенням митних правил, не затримувались і не вилучались”, — запевнили в поліції Харківщини.

Разом з тим, у ДФС Харківської області повідомили, що протягом 2016-2017 років спільно з патрульною поліцією міста Харкова здійснюються заходи, спрямовані на виявлення транспортних засобів та товарів, що перебувають на митній території України з порушенням митного законодавства.

“Вищевказані заходи проводяться на виконання затверджених Планів спільних заходів направлених на протидію переміщенню товарів і транспортних засобів через митний кордон України з порушенням митного законодавства”, — йдеться у відповіді ДФС Харківщини.

В Головному управлінні Нацполіції в Одеській області повідомили нардепу, що 11.05.2016 року відбулась спільна нарада з питань координації зусиль правоохоронців та ДФС щодо протидії викрадення, незаконного використання і ввезення на територію України автотранспорту.

В Нацполіції Одещини повідомили, що з листопада 2016 року до теперішнього часу було виявлено 9 таких автомобілів.

“Вищевказані дані наведені без урахування транспортних засобів, які експлуатуються з порушенням митних правил”, — підкреслюється у відповіді.

В Івано-Франківському управлінні Нацполіції повідомили Дерев’янку, що спільних рейдів з ДФС по перевірці автомобілів з іноземною реєстрацією упродовж 2016-2017 років не проводилось.У ДФС Івано-Франківської області підтвердили цю інформацію.

У ДФС Дніпропетровської митниці також заявили, що не проводили спільні рейди з Нацполіцією за вказаний період, а автомобілі з іноземною реєстрацією не затримувались і не вилучались.

У головному управлінні Нацполіції Волинської області повідомили, що проводили спільні відпрацювання з Волинською митницею з 19 жовтня по 31 жовтня 2016 року, однак за цей період транспортні засоби з іноземною реєстрацією не затримувались і не вилучались. У період з 31 жовтня 2016 року по 15 лютого 2017 року спільних відпрацювань не проводилось.

У ДФС Волинської митниці поінформували, що проводять комплекс заходів щодо розшуку транспортних засобів, ввезених на митну територію України в митних режимах “транзит” та “тимчасове ввезення” та перебуваєть на її територрії з порушенням митного законодавства.

Однак, з листопада 2016 року у спільних рейдах з поліцією участі не приймали та не затримували автомобілі на іноземній реєстрації.

Нагадаємо, Юрій Дерев’янко звернувся до обласних підрозділів Нацполіції та митниць з проханням повідомити про підстави затримання та вилучення автомобілів на іноземній реєстрації співробітниками головних управлінь Нацполіції в Київській, Волинській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та інших областях спільно з митницями ДФС.

Раніше Юрій Дерев’янко та представники ГО “Автоєвросила” заявили про те, що представники Національної поліції та Митниці розпочали вилучати авто з іноземною реєстрацією. Зокрема, вони повідомили, що влада сформувала спеціальні загони, які почали здійснювати репресії, спрямовані на власників таких автомобілів практично по всіх областях України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа