Держдеп США оголосив винагороди по мільйону доларів за двох українських ІТ-шників

US_Department_of_State

Сьогодні Державний департамент США оголошує винагороду у розмірі до 1 мільйона доларів США (за кожного розшукуваного) за інформацію, що допоможе арештувати та / або засудити громадян України Артема В’ячеславовича Радченка та Олександра Віталійовича Єременка за їхню участь у транснаціональній організованій злочинності, зокрема у кібер-злочинах.
Кіберзлочинці не дотримуються і не поважають законів в жодній країні. Оскільки їхня злочинна діяльність сягає світового масштабу, ми вітаємо співпрацю та координацію дій з усіма урядами, щоб притягнути цих злочинців до відповідальності і захистити невинних громадян у всьому світі. Сполучені Штати надають серйозної ваги цим зусиллям почасти залучаючи Програму Державного департаменту США з винагород за надання інформації про транснаціональну організовану злочинність (TOCRP), щоб допомогти нашим партнерам з правоохоронних органів притягнути до відповідальності кіберзлочинців та інших злодіїв з міжнародними зв’язками.
У січні 2020 року, в результаті розслідування, проведеного Секретною службою США, було висунуто обвинувачення проти Радченка та Єременка за 16-ма статтями, звинувачуючи їх у змові для вчинення шахрайства з цінними паперами, електронного шахрайства і кібершахрайства. Обвинувачення стверджує, що Радченко та Єременко зламали електронну систему збирання, аналізу та пошуку даних (EDGAR) Комісії з цінних паперів і бірж США, і викрали тисячі конфіденційних файлів, які потім незаконно продали, щоб отримати прибуток. Комісія з цінних паперів і бірж США також подала позов, висунувши обвинувачення проти Єременка та інших фізичних і юридичних осіб.
Це оголошення про винагороду зроблено в рамках програми TOCRP, за якою, разом з Програмою Державного департаменту США з винагород за надання інформації про міжнародну наркоторгівлю, до відповідальності було притягнуто понад 75 транснаціональних злочинців з моменту започаткування цих програм у 1986 році. Державний департамент США виплатив понад 130 мільйонів доларів винагород за інформацію, що призвела до зазначених арештів.
Бюро Державного департаменту США з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань керує цими програмами винагород у тісній координації із Секретною службою США (USSS), Управлінням боротьби з наркотиками (DEA), Федеральним бюро розслідувань (FBI), Міграційною та митною правоохоронною службою США й іншими урядовими агентствами США. Ці дії демонструють прихильність Державного департаменту США підтримувати зусилля правоохоронних органів і загальнодержавний підхід до боротьби з транснаціональною організованою злочинністю.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа