Депутати вимагають арешту Медведчука і заборони його організації

Представники фракції “Народний фронт” Андрій Левус та Сергій Висоцький передали сьогодні до Генеральної прокуратури заяву про скоєння злочину Віктором Медведчуком, в якій вимагають притягнути його до кримінальної відповідальності за сепаратизм, державну зраду та фінансування тероризму і заборонити його проросійську організацію “Український вибір”.

З цього приводу під стінами Генеральної прокуратури відбувся мітинг, в якому взяли участь більше двохсот активістів.

Андрій Левус повідомив, що відповідну заяву підписали близько сотні народних депутатів та кілька тисяч громадян.

За його словами, народні депутати також передали до Генеральної прокуратури підтверджуючі матеріали і факти до заяви, серед яких відеозаписи сепаратистських акцій та з’їздів, організованих “Українським вибором”.

Андрій Левус наголосив, що Медведчук є головним агентом впливу Російської Федерації в Україні та фактичним куратором таких проектів, як “Новороссия”, “русская весна” та “федералізація”.

Більше того, за словами народного депутата, підконтрольна Медведчуку організація “Український вибір” ще до початку війни на Сході України проводила в багатьох регіонах конференції та круглі столи, учасники яких обговорювали питання федералізації та консолідації сил “руського мира”.

Левус зазначив, організація “Український вибір” стала головною платформою для подальшого створення “Антимайдану” та так званих “ДНР/ЛНР”.

Як приклад народний депутат навів той факт, що один з лідерів харківської організації “Український вибір” Костянтин Долгов обіймає сепаратистську посаду “посла ДНР в Москві”, тоді як інший член цієї організації Масалов під час “руської весни” називав себе губернатором “Харківської народної республіки”.

Представник фракції “Народний фронт” підкреслив, що Віктор Медведчук і члени “Українського вибору” продовжують свою підривну діяльність в Україні.

“Це все керується Медведчуком. І як ви думаєте, яка його справжня мета? Розширити кордони так званої “Новоросії”, розколоти та знищити Україну. Саме тому ми вимагаємо від правоохоронців діяти”, – наголосив Андрій Левус.

У свою чергу народний депутат Сергій Висоцький нагадав, що наближені до Медведчука депутати з “Опозиційного блоку” на минулому тижні зареєстрували законопроект № 4297 “Про особливості управління окремими територіями Донецької та Луганської областей”, який передбачає створення Міжтериторіального об’єднання на окупованих територіях Донбасу.

“Цей законопроект передбачає фактичну “босніїзацію” України, оскільки в МТО “Донбас” буде свій президент, парламент, суд та так звана “народна міліція”, в яку ввійдуть бойовики та проросійські найманці. Але утримувати це все буде саме Україна”, – сказав він.

“Тобто за планом Кремля та Медведчука саме Україна повинна фінансувати цю “ракову пухлину”, яка її роз’їдає зсередини. Тому наша боротьба буде тривати”, – наголосив Висоцький.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа