Делегація СКУ зустрілася з Президентом України

Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Павло Ґрод привітав новообраного Президента України Володимира Зеленського та запропонував підтримку з боку СКУ щодо подальшого розвитку і процвітання України, захищаючи її територіальну цілісність та просуваючи її імідж на міжнародному рівні.

Делегація СКУ, до складу якої увійшли Президент СКУ Павло Ґрод, Віце-президент СКУ та Президент Українського Конґресового Комітету Америки Андрій Футей, Віце-президент СКУ і Голова Комітету економічного розвитку та інвестицій України Олена Кошарна та Директор Представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук, 21 травня 2019 р. в Києві зустрілася з новообраним Президентом України Володимиром Зеленським для обговорення пріоритетів щодо підтримки України в боротьбі з російською військовою агресією, економічного розвитку України, а також посилення зв’язків між усіма українцями незалежно від місця їхнього проживання, щоб бути  однією потужною силою.

“Світовий Конґрес Українців мав приємність бути свідком інавгураційного виступу Президента Володимира Зеленського, який наголосив на залученні всіх 65 мільйонів українців, що живуть в Україні та за кордоном, до подальшого розвитку України, – заявив Президент СКУ Павло Ґрод. – Під час зустрічі ми закликали Президента Володимира Зеленського продовжувати боротьбу з російською агресією, реалізуючи євроатлантичні прагнення свого народу, а також зміцнюючи міжнародні торговельно-економічні відносини України. У той же час ми окреслили низку безпосередніх ризиків для України, включно з завершенням будівництва газопроводу “Північний потік-2”, послабленням санкцій Європи та поверненням Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи. Президент України погодився з такою оцінкою подій з боку СКУ і запевнив, що буде продовжувати відстоювати ці питання, у тому числі й  деокупацію Донбасу та Криму”.

Делегація акцентувала на необхідності підтримки багатьох цінних реформ, які були запроваджені і повинні продовжуватись, наприклад, реформи системи охорони здоров’я.

Павло Грод також наголосив на надзвичайній важливості зберігати українську культурну ідентичність для єдності України шляхом пропагування та популяризації української мови, культури, традицій та історії. Під час зустрічі СКУ порушив питання про необхідність створення позитивної платформи, включно з переглядом законодавства про громадянство, яке б заохочувало українців діаспори приїжджати в Україну, щоб змінити ситуацію. З боку Президента України також необхідна підтримки незахищених українських громад у світі, а зокрема в Росії.

Президент Володимир Зеленський відзначив діяльність та подякував СКУ за розбудову і консолідацію міцної мережі в діаспорі та висловив вдячність за його підтримку України і українського народу. Він був дуже зацікавлений  дізнатися більше про українське життя в діаспорі та про діяльність СКУ і його складових організацій у всьому світі в підтримці України і в розбудові позитивного іміджу України, про співпрацю з урядами і неурядовими організаціями, про підтримку економічного розвитку та гуманітарну і технічну допомогу Україні.

Президент СКУ запропонував розробити спільне стратегічне бачення для подальшої співпраці між СКУ та Президентом України, яке б включало конкретні заходи щодо захисту інтересів України та українців у всьому світі.

zelenski3Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з делегацією СКУ

skuuПредставники СКУ зліва: С. Касянчук, А. Футей та П. Ґрод

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа