ДБР відкрило кримінальну справу проти своїх працівників, які вилучали техніку ППО

dbr

Офіційна заява Державного бюро розслідувань

2 липня 2020 року о 22:50 вилучені військові прилади (клістрони) були повернуті у військові частини.
За фактом вилучення військових приладів із військових частин Повітряних сил Збройних сил України у Державному бюро розслідувань розпочате службове розслідування.
На час якого посадові особи, причетні до вилучення техніки, відсторонені від займаних посад. За результатами службового розслідування буде вирішено питання щодо їх подальшого звільнення.
Наразі матеріали кримінального провадження витребувані із територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, та передані для подальшого розслідування до Головного слідчого управління ДБР.
Також, за матеріалами Управління Внутрішнього контролю, Головним слідчим управлінням ДБР відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівниками ДБР та СБУ під час вилучення військового майна (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Щоб було зрозуміло, в чому проблема: без цих приладів радари ППО просто не працюють. Таким чином, слідчі, які вилучили техніку, зробили ППО України фактично сліпою на час вилучення майна і організували дні відкритого неба для ворожих літаків і ракет. Путіну не потрібно стріляти протирадарними ракетами по наших частинах ППО: достатньо послати туди слідчих ДБР.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа