Данилюк, Клімкін і Рябошапка закликали Зеленського розпочати реальну боротьбу з олігархами

kolomoj-usa

Санкції США проти Коломойського є логічним кроком на захист демократичних інституцій. Наступними мають бути дії української влади, спрямовані на деолігархизацію та боротьбу з корупцією. З таким закликом виступили засновники Центру національної стійкості та розвитку Олександр Данилюк, Павло Клімкін і Руслан Рябошапка.

«Сьогодні Сполучені Штати Америки запровадили персональні санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського за корупцію та  руйнування демократичних інституцій України. Цей крок є логічним. Але вкотре доводиться констатувати, що наші партнери значно випереджають українську владу у боротьбі з корупцією найвищого рівня в Україні. Хотілося, щоб було навпаки», – йдеться в заяві.

Засновники Центру національної стійкості та розвитку зазначили, що вітають запровадження санкцій та були частиною цього процесу.

«Ми, як і всі українці, вимагаємо припинити захищати олігархів та повернутись до проведення реальних змін, які б гарантували безпеку та справедливість кожному українцю», – наголосили Данилюк, Клімкін і Рябошапка.

Перш за все треба припинити перешкоджання роботі НАБУ, зокрема в розслідуванні справ щодо доведення до банкрутства «Приватбанку» олігархами та повернення майже 200 млрд грн., украдених в українців.

Також, за словами засновників Центру, необхідно провести прозорий та справедливий конкурс з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Державного бюро розслідувань.

Наступним кроком має бути реальна судова реформа та активізація діяльності Антимонопольного комітету і зміна його керівництва.

«А на останок, за підсумками введення санкцій проти Коломойського, у нас є три запитання до влади.  Яких ще доказів вам не вистачає? Коли ви, врешті-решт, зрозумієте, що боротьба з олігархами – це про конкретні кроки, а не про статті та виступи на коштовних форумах? Коли ви визначитеся, з ким ви: з народом чи з олігархами та корупціонерами?», – говориться в заяві.

Нагадаємо, сьогодні держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про санкції проти олігарха й колишнього українського державного діяча Ігоря Коломойського з огляду на його причетність до великої корупції.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа