CКУ створив робочу групу з питань зовнішньої трудової міграції

sku

Одним із викликів пандемії коронавірусу стало забезпечення повернення, виїзду та соціально-правового захисту трудових мігрантів-українціву нових умовах обмеження пересування між країнами та змінами на ринку праці у світі. Для захисту інтересів українських трудових мігрантів та донесення їх потреб до урядів іноземних країн, а також України, Світовий Конґрес Українців створив робочу групу з питань зовнішньої трудової міграції.
Робочу групу очолив Регіональний Віцепрезидент СКУ в Північній Південній і Західній Європі Павло Садоха.
Важливі питання, на підтримку яких працюватиме робоча група:
• захист прав українських трудових мігрантів в країнах перебування;
• вплив на формування політики уряду щодо зовнішньої трудової міграції в Україні;
• реінтеграція трудових мігрантів, які повернулися до України.
У травні робоча група звернулася до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із закликом забезпечити вчасне та ефективне інформування щодо змін правил та можливостей виїзду та в’їзду на територію України, розміщувати оновлену інформацію на ресурсах відповідних державних установ та широко повідомляти громадськість.
Крім того, у травні представники робочої групи СКУ разом з міжнародним благодійним фондом «Карітас України» провели наради з Міністерством закордонних справ України та з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції щодо актуальних питань зовнішньої трудової міграції. Сторони обговорили проблеми пов’язані з міграційними процесами в Україні, окреслили напрямки подальшої співпраці. Зокрема, йшлося про залучення до створення державної стратегії у сфері зовнішньої трудової міграції широкого кола державних установ, наукових та громадських інституцій, експертів для формування єдиної виваженої позиції.
СКУ тривалий час виступає на підтримку прав трудових мігрантів. Одним із важливихнапрямів роботи є законодавче забезпечення прав трудових мігрантів, тому СКУ брав активну участь у створенні та прийнятті Закону «Про зовнішню трудову міграцію» та продовжує роботу над вдосконаленням законодавства, що пов’язане із питаннями зовнішньої трудової міграції.
«Світові міграційні процеси зазнали масштабних змін через наслідки пандемії коронавірусу. Світовий Конґрес Українців працює з партнерами для пошуку відповідей на виклики надзвичайного часу, захищаючи інтереси українців у світі, зокрема, й у питаннях трудової міграції» – наголосив Президент СКУ Павло Ґрод.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа