Боєць 51-ої бригади став на ноги всупереч державній медицині та завдяки новим технологіям

YurijУчасник проекту «Біотех-реабілітація поранених» Юрій пройшов контрольний огляд через рік після повного завершення лікування. Обстеження у клініці ilaya показало: відновлення йде за планом, ба навіть більше, Юрій неабияк здивував лікарів – кістка укріпилася навіть масштабніше, ніж на те розраховували медики. Сам же Юрій живе повноцінним життям і у повній мірі навантажує ногу. Лікування бійця стало можливим виключно завдяки благодійним внескам: на лікування Юрія у рамках проекту волонтери Peoples Project зібрали понад двісті тисяч гривень.

Yurij_travma

Юрій — боєць 51 ОМБр, травму отримав у липні 2014 року під Слов’янськом. Авто, яким кермував Юрій, підірвалося на ворожому фугасі, осколками тяжко травмувало руку і ногу хлопця. Юрія лікували у трьох шпиталях, та навіть за рік зусиль лікарів кістки гомілки не зрослися. У місці перелому почав формуватися несправжній суглоб, ногу тяжко викрутило — хлопець ледве пересувався навіть на милицях.

X-ray

Влітку 2015, завдяки порадам та допомозі волонтерів, Юрій долучився до «Біотеху». Активна фаза лікування почалася з перших днів: у Юрія взяли клітинні матеріали, ногу вивели у правильне положення, а місце перелому підготували до подальшого лікування. За короткий час у осередок травми ввели клітинні матеріали — вже за півтора місяці кістка почала активно зростатись. Згодом Юрій відмовився від милиць на користь палички, а за короткий час полишив і її: сьогодні Юрій самостійно ходить на власних ногах на досить довгі дистанції. Попереду курс вправ, тренувань та реабілітації, адже лікування тривало дуже довго, то й відновлення триває і посьогодні. Та ходити на власних ногах — однозначно краще, ніж скакати на милицях чи і взагалі ледве кульгати на протезі.

na_vlasnyh_dvoh

Лікування Юрія стало можливим виключно завдяки допомозі простих людей. Держава інноваційні технології у лікуванні не фінансує, а ті методи, які застосовує традиційна медицина, інколи вже застарілі – при тяжких бойових травмах вони часто просто безсилі. Допомогти нашим пораненим захисникам можемо ми із вами: кожен благодійний внесок у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» допомагає використати останній шанс і наближає до зцілення й інших пацієнтів проекту, від яких відмовилася держава. Тож не лишаймося байдужими — у наших із вами руках долі людей!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа