БойкотЗе: підсумки громадського моніторингу ЗеОпитування

rok4

25 жовтня Рухом Опору Капітуляції було проведено всеукраїнську кампанію #БойкотЗе. Мета кампанії – документування фактів скоєння злочину у вигляді незаконного опитування, ініційованого Володимиром Зеленським, яке не регламентується жодним нормативним актом і суперечить Конституції та Виборчому Кодексу України.

Для фіксації злочину було задіяно 25 автоекіпажів (мобільних груп) за участі активістів РОК та понад 1000 небайдужих громадян, що долучалися через соціальні мережі й особисто фіксували на фото та відео порушення та надсилали їх в чати у соціальних мережах, месенджерах і на електронну пошту. Загалом було повідомлено про близько 1500 випадків неправомірних дій, пов’язаних з «опитуванням».

Серед порушень, зафіксованих активістами РОК і небайдужими громадянами України: агітація прямо на дільницях біля місць для голосування; покривання «опитування» членами ДВК; дезорієнтація виборців стосовно мети «опитування»; заповнення агітаторами власної «анкети»; залучення до агітації неповнолітніх; порушення маскового режиму, відсутність соціального дистанціювання; системне ігнорування скарг та викликів громадян з боку поліції.

Порушення будуть систематизовані та використані юристами, точна кількість скарг та фактів порушень – опрацьована. Далі нами буде підготовлено масштабне повідомлення про злочин, скоєний Президентом В. Зеленським та його партією «Слуга народу». Повідомлення буде передано правоохоронним та слідчим органам України.

Юридична служба Руху Опору Капітуляції відзначає, що дії Президента, членів партії «Слуга народу» та агітаторів суперечать вимогам законодавства щодо обмежень передвиборної агітації, визначених  ч. 14 ст. 57 Виборчого кодексу України. Крім того, проведенням цього опитування Зеленський прямо порушує ст. 102 та 106 Конституції України. Крім того, дії президента, його партії «Слуга народу» та осіб, залучених до «опитування», містять в собі ознаки складу злочину, передбаченого ст. 157 та ст. 159-1 Кримінального кодексу України. Залучення до «опитування» неповнолітніх в свою чергу є порушенням ч. 7 статті 2 ЗУ «Про вибори народних депутатів України».

Відео- та фото докази злочину можна побачити на наших пабліках:

Фейсбук: https://www.facebook.com/rok.org.ua

https://www.facebook.com/events/407038647119922

Вайбер: http://bit.ly/вайбер_фотовідео

Телеграм: https://t.me/BoikotZE

https://t.me/rock_in_ua

Твіттер: https://twitter.com/rok_org_ua

Інстаграм: https://www.instagram.com/ruh_oporu_ua/?hl=uk

Також відео та фото можна завантажити за посиланням: https://fex.net/uk/s/rct1aep

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа