Біотехнології врятували пораненому під Іловайськом бійцю руку

андрій
На війну Святослав http://www.peoplesproject.com/svyatoslav-46-rokiv-vartist-likuvannya-512-774-grn/  пішов добровольцем. Своє поранення чоловік отримав у Іловайську — у складі батальйону «Донбас» брав участь у штурмі терористичного штабу. Першу кулю ворожий снайпер всадив йому в ногу. Друга куля пробила легеню і розтрощила плече. Чотири місяці у лікарнях та шість складних операцій пройшли надаремно — численні ускладнення завадили лікарям відновити суглоб Святослава та призвели до прогресуючого погіршення його стану.
На момент, коли Святослава http://www.peoplesproject.com/svyatoslav-46-rokiv-vartist-likuvannya-512-774-grn/ включили до проекту «Біотех-реабілітація поранених» http://www.peoplesproject.com/biotech/ , дефект кістки вже складав близько восьми сантиметрів. У разі подібних травм традиційна медицина може запропонувати хіба що повне протезування суглоба. Проте це прямий шлях до інвалідності — штучний суглоб значно обмежив би можливості руки.
В такому стані Святослав потрапив в проект декілька місяців тому:
81
Саме тому Святослав став чи не найскладнішим учасником нашого проекту. Спеціалісти клініки Ilaya виготовили спеціальний 3-D матрикс та використали власні клітини пацієнта, щоб виростити штучний, але живий фрагмент кістки дуже складного профілю. За той час Святослав пережив кілька підготовчих операцій, а нині і основний етап лікування – зрештою, лікарі встановили вирощений фрагмент кістки на місце.
Зазвичай імовірність відторгнення організмом штучних конструкцій зберігається дуже довго, навіть після легких операцій. У випадку ж Святослава така імовірність зросла б у рази. На щастя, саме високі технології та використання власних тканин дарують йому максимальні шанси на повне відновлення без ускладнень. Наразі Святослав проходить тривалий та надзвичайно тяжкий період реабілітації і сподівається, що лікування таки завершиться повним одужанням.
Хлопець з задоволенням розказує про зустріч з побратимами в Попасній волонтерам People’s Proect

Сучасні біотехнології творять справжні дива. Раніше People’s Project повідомляв про сенсаційне відновлення розтрощеної ноги 19-річного добровольця http://www.peoplesproject.com/reports/likari-vikonali-zavershalni-proceduri-likuvannya-dobrovolcya-oun-igorya/ . А нещодавно лікарі відростили нову кістку пораненому бійцю батальйона “Донбас”
Якби не ваша допомога всім цим хлопцям і Святославу, — а на лікування Святослава витрачено близько півмільйона гривень ваших пожертв, — бійці не мали би навіть шансу одужати. Варто завжди пам’ятати — нашої допомоги потребують і інші бійці.
Решта поранених чекають, поки збираються кошти. Оскільки держава, через законодавчі та інші обмеження, не може підтримувати біотехнології у лікуванні, поранені солдати сподіваються лише на допомогу Народу.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа