Біотехнології рятують ногу пораненого танкіста 28-ої бригади

5

Вчора Віталій, молодий танкіст з 28 ОГМБр, переніс ще одну операцію. Цього разу лікарі проекту «Біотех-реабілітація поранених» зняли зі стопи хлопця апарат зовнішньої фіксації.

????????????????????????????????????

Апарат Ілізарова змонтували на нозі Віталія два місяці тому. За цей час він мав поступово витягнути ахіллове сухожилля, яке вкоротилося за час довгої нерухомості. Із задачею конструкція впоралася на відмінно, під час останнього огляду лікар помітив суттєвий прогрес. Зараз сухожилля має нормальну довжину, а це значно поліпшить згинальні функції гомілково-ступневого суглоба та стопи. Тобто, пришвидшить одужання та наблизить довгоочікуваний момент, коли хлопець зможе повноцінно ступати на ногу.

????????????????????????????????????

Якийсь час після зняття апарату Віталій ходитиме з гіпсовою пов’язкою – щоб не одразу навантажувати ногу. Наступного разу ми побачимося вже у наступному році – на контрольному огляді. Та й дійсно, чого сидіти в лікарняних стінах, коли вдома на героя чекають красуня дружина та новонароджена донечка Іванка?

3

Сьогодні Віталій вже вирушив додому, де займатиметься родинними справами та розроблятиме ногу. За його реабілітацією лікарі стежитимуть дистанційно.

4

Не зайвим буде нагадати, що лікування героя оплачується виключно коштом благодійних внесків.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа