Біотехнології допомогли в лікуванні пораненого військового з 25 бригади

Лікарі-біотехнологи клініки ilaya https://www.facebook.com/biotech.reabilitacia/?fref=ts стали на крок ближче до перемоги у лікування Віктора  https://www.facebook.com/biotech.reabilitacia/?fref=ts – пораненого військового з 25 бригади. SMM-foto1-750x300Після травми хребта отриманої в АТО 24-річний боєць мусив пересісти у візок, адже ноги майже втратили чутливість. Зараз Віктор проходить лікування забою спинного мозку, що є важким та складним процесом. Лікарі вже провели два етапи лікування та найближчим часом бійця очикує курс реабілітації. Після цього Віктор знову повернеться до медичного центру для проходження третього завершального етапу із застосуванням клітинних технологій.
На данній стадії лікування важливі будь-які позитивні зрушення, навіть найдрібніші. Тому всі дуже зраділи, коли волонтер Юлія Коваль, яка привела Віктора на проект, поділилася новинами про стан бійця у Фейсбуці https://www.facebook.com/photo.php?fbid=719329801577963&set=a.214367012074247.1073741827.100005028491089&type=3&theater . Волонтер написала, що йому стало набагато краще, чутливість повертається до ніг. Він навіть намагається підводитися і пересуватися не у візочку.
Victor-Leg-doc
Віктор кадровий офіцер, старший лейтенант ВСУ. На схід потрапив на самому початку війни. Пройшов багато гарячих точок. Під час зачистки Жданівки, неподалік Єнакієвого Донецької області, потрапив під мінометний обстріл. Усе тіло Віктора було посічене осколками, він отримав численні переломи та опіки, але найбільш сильно постраждав хребет у грудному відділі. Півтора роки Віктор не міг відновитися після травми, його стан залишався без змін. Ноги 24-річного військового майже не працювали і він був змушений пересуватися у візочку.
На щастя, волонтер Юлія Коваль звернулась до проекту “Біотех-реабілітація поранених” http://www.peoplesproject.com/biotech/  за допомогою. Напочатку 2016 року в рамках проекту, окрім відновлення кісток, розпочали лікування наслідків травм нервової системи за допомогою біотехнологій, і незабаром Віктор був прийнятий на лікування.
Перший етап лікування (забір клітинного матеріалу та введення алогенних клітин) виконали у березні 2016 року. Другий етап, під час якого паравертебрально були введені вже власні клітини бійця, був виконаний наприкінці квітня 2016 року.
Також у квітні People’s Project завершив збір коштів на перші два етапи лікування. Частина грошей необхідну на лікування перерахували ГО”Сильні люди” та ГО “Ветерани АТО “Честь і гідність”.
На данний момент збір коштів на Віктора зупинено до наступних етапів, та є бійці яки також чекають своєї черги на лікування. Сьогодні вони можуть сподіватися тільки на нашу з вами допомогу і диво-технології українських лікаврів-біотехнологів.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа